NYHETER 2009-11

 

2011

Desember

10. Stovner Hundeklubb avholdt sin bronsemerkeprøve i lydighet i dag og her deltok Marianne med Kahill`s Superfly Sister. Ronja gikk en super konkurranse; hun fikk 8,5 i en øvelse og 10 i alle de andre. Dermed ble det 177 av 180 poeng og vinner av bronsemerkeprøven ! Denne ekvipasjen har satt seg høye mål i lydighet og vi gleder oss stort til å følge dem videre! Gratulerer Marianne og Ronja, dyktige er dere begge!!

5. De siste dagene har vi vært veldig spente på Colins 4.kull som var ventet på kennel Snow Hill Spring (venter på endelig godkjennelse hos NKK) hos familien Egeland i Sandnes. Kullets mor, Snow Show Amazing Kira er lever/hvit/tan, så vi visste at alle valpene ville få tan, men både Synnøve og jeg ønsket oss noen svart/hvit/tan valper. Yes, de kom som bestilt, om ikke så mange, men ekstra gledelig at Colins første avkom i hans egne farger kom til verden :) Vi sender en stor gratulasjon til Kira med familie og gleder oss over 1 hann (svart/hvit/tan) og 5 tisper (1 svart/hvit/tan og 4 lever/hvit/tan) !! Under ser du bilder av de første Colin barna som er svart/hvit/ tan!

Foto: 1 døgn gamle valper e. Colin og Kira, begge svart/hvit/tan. Hannen til høyre og tispa til venstre.

1. I dag kom det veldig hyggelige testresultater fra laboratoriet i England på Ronja og Presto som er fucosidosis testet og cord1 testet. Deres mor, Thea , er jo fri, men faren deres Mattis (død i 1990) ble jo aldri testet da disse testene ikke fantes når han levde så det var ekstra spennende om dette ville være bra. Ekstra hyggelig var resultatet!  Kahill`s Man In The Mirror samt kullsøsteren Kahill`s Superfly Sister er begge fri for fucosidosis og er cord1 frie/normale !

November

30. Kahill`s White Orchid To Streamside ble også øyenlyst u.a !

26. Kahill`s Black Nightshade ble i dag øyenlyst på Dogs4All uten anmerkning !

5. Norsk Collie Klubb arrangerte lydighetsprøve i Alnaparken i Oslo denne helga. Helge hadde lenge sagt at han skulle slå meg og Colin før året var omme ; de skulle klare opprykk til klasse 3 før oss. Det er helt ok har jeg svart , så lenge den som skal slå meg er en springer av mitt oppdrett :) Så Helge og Presto skulle debutere i klasse 2 denne dagen. Dommer var Arild Eriksen og det deltok 20 hunder i klassen. Ekvipasjen startet med 9,5 i fri ved foten og fikk blant annet 10 både på ruta og avstand! De endte opp som nr 3 i klassen med 178 poeng og 1.premie. Vi er superstolte, glade og veldig imponerte !! Kahill`s Man In The Mirror, kun 18 mnd gammel har nå fått opprykk til LP klasse 3. Gratulerer !!!!!!!

De 3 beste i lydighet klasse 2 i Alnaparken 5.11! Fra v. Helge Holmin med Kahill`s Man In The Mirror!

1. I dag kom gladmeldingen fra NKK om at Kahill`s Hey Soul Sister og Kahill`s Lady in Red er HD avlest med A hofter !!!! Dermed har alle 7 i kullet etter Teesview Teleman og Kahill`s The Little Mermaid A hofter ! Spesielt hyggelig i dette kullet der nesten alle brukes aktivt på brukssiden, noe en oppdretter er kjempeglad for.

Oktober

31. I dag kom det en kjempehyggelig beskjed fra Synnøve og Kira i Sandnes. Kira har vært på ultralyd i dag og det var mange valper på gang :) Så nå gleder vi oss masse til kull etter Kahill`s Black Nighshade og Snow Show Amazing Kira :)) Alle valpene vil bli med tan da begge foreldrene er tan tegnet, så valpene kan bli lever/hvit/tan eller svart/hvit/tan!

16. Norsk Schäferhund klubb hadde lydighetsprøve i Askim denne dagen. Klasse 1 ble bedømt av Stein Feragen som hadde 28 deltakere i klassen. Her deltok Helge og Kahill`s Man In The Mirror; Presto som imponerte enda en gang. Dog ga en liten førertabbe ekvipasjen 8.5 på fellesdekken, men resten gikk veldig bra! De fikk blant annet 3 x 10 og endte på 179 poeng, 1.premie og ble nr.6 av 28 i klasse 1. Vi gratulerer såååå mye og ønsker masse lykke til med debuten i klasse 2 på Alna 5.11 !!

1. og 2. Colin hadde stevnemøte med fine Snow Show Amazing Kira og etter to supre parringer håper vi på et flott kull med bare tanvalper hos familien Egeland i Sandnes. Vi ønsker masse lykke til på veien !! Selv er jeg spent på om Colin nå blir pappa til noen flotte svart/hvite/tan valper; springere i min yndlingsfarge:)

Fra venstre Snow Show Amazing Kira og Kahill`s Black Nightshade håper på valper !

September

4. NSK avholdt sin årlige jaktanleggsprøve på Siggerud denne dagen og dommer Tor Magne Gramstad hadde fått 11 påmeldte hunder, ekstra moro var det at blant deltakerne fantes Field, Amerikaner, Welsh og Springer. En av deltakerne var Kahill`s Simply The Best og eier Ian Farqhuar. Jeg har sett Makenna, som hun kalles, i arbeid tidligere og er meget imponert over hennes måte å jobbe på, en liten springer med masse jaktlyst som virkelig jobber i samarbeid med sin fører. Well done, Ian og Makenna og gratulerer så mye !! Ekstra hyggelig når man synes mye om en hund man selv har oppdrettet er at dommeren er enig. Her kommer Makennas flotte kritikk :

Feltarbeide:
Gjennomfører sitt søk m.bra i god kontakt med fører. Hunden viser meget gode samarbeidsevner og god arbeidslyst. Den evner å gjennomsøke vanskelig terreng og er effektiv med sin nesebruk.
Slepespor: Søker raskt og effektivt. Finner og markerer kanin. M.bra
Vannarbeid/Apportarbeid: Er energisk I vannkanten – svømmer ut, griper fugl i godt grep og bringer denne raskt på land. M.bra
Skuddreaksjon: Normal
Generell oppførsel og helhetsinntrykk:
En hund som viser meget gode jaktanlegg, en stor grad av samarbeidsvilje og en glede å se arbeide.

Premiering: Godkjent

Kahill`s Simply The Best med eier Ian ble godkjent på jaktanleggsprøve på Siggerud 4.9!

Colin sender en stor gratulasjon til sønnen Merjano`s Eye of The Tiger og eier Øystein Menes som nå er godkjent ettersøkshund. Odin, som han kalles, er dermed klar for høstjakta!

På årets siste sporprøve på Rindalsskogen avsluttet NSVCh.NMB06 Kahill`s Coco Chanel en flott sporsesong med 1 med HP. Stort grattis til Hilde som førte henne og Tikila !!

August

28.8 Åsnes og omegn Hundeklubb arrangerte sin årlige jaktanleggsprøve samt apportprøve og jeg hadde den gleden å være dommer :) Det er alltid hyggelig å dømme disse prøvene, arrangørene med Linda og Brit i spissen er rutinerte og dyktige og alt flyter som det skal. De har arrangert prøver 3 år på rad nå og ønsker en pause neste år, men jeg håper virkelig de kommer tilbake som arrangører! Det var påmeldt 7 hunder til jaktanleggsprøven, men 1 hadde trukket seg og på apportprøven var det 4 starter; 2 i BK og 2 i AK. Følgende hunder besto JAL: Lochaline`s Artic Star til Ane Jørstad, Goldmoores Love Me for A Reason til Gunilla Carlson, Kahill`s Superfly Sister til Marianne Risan Aarstad og prøvens beste hund som ble Curricos In My Dream til Annica Bjørnfot, Sverige.

Dommer Ellen gratulerer prøvens beste hund på Noggarn 28.8!
Curricos In My Dream til Annica Bjørnfot, Sverige. En meget dyktig ekvipasje!

Marianne Aarstad med Kahill`s Superfly Sister besto prøven med glans!

På apportprøven besto 2 hunder i BK; Streamsides Ravishing Rihanna til Wenche Farstad/Knut Framstad samt Hollyoaks Hamlet (cocker) til Ragne Aastorp
I Ak besto 1 hund og det var Bjørn Syltes Streamsides Rob Roy
STORT GRATTIS TIL DERE ALLE !!

Samtlige godkjente på jaktanleggsprøven samt apportprøven på Noggarn 28.8 ! Navn osv, se teksten over.

Dagen var kommet til at Helge med Kahill`s Man In The Mirror skulle debutere i lydighet klasse 1. Stedet var Stovner Hundeklubbs LP der Stein Feragen dømte 10 hunder i klasse 1.Vi bøyer oss i støvet for en meget solid debut som holdt til 187,5 poeng og VINNER AV KLASSEN!! Masse gratulasjoner fra oss alle :)
Samme dag gikk Veslemøy og Tara ny sporprøve og vi gratulerer med en fin 2.premie!

Fra venstre Else med Ciao som fikk 185,5 poeng og ble nr.2, Helge med Presto som vant på
187,5 poeng og nr. 3 ble Bente med Birk. Takk til Hege Kornør som har tatt bildet !

27.8 Denne dagen var det NM spor og her deltok Lise K. Tromsdal med Tikila. Tikila gjorde en solid innsats selv om det ikke holdt til NM finale denne gangen. Vi er superstolte og gratulerer NSVCh.NMB06 Kahill`s Coco Chanel og Lise med en flott 1.premie på spor NM !!

21.8 På sporprøve på Sortland deltar Kahill`s Let Me Entertain You og Veslemøy Drangevåg. Tara og Veslemøy gjør en flott arbeid denne dagen og belønnes med 1.premie samt prøvens 3.beste hund! Gratulerer så mye!

Foto: Veslemøy Drangevåg med Kahill`s Let Me Entertain You tok en flott 1.premie på spor!


På sporprøve på Lundamo viser NSVCh.NMB06 Kahill`s Coco Chanel med fører Hilde at de er i rute til neste helgs NM. Vi gratulerer Tikila med en fin 1.premie !
Denne dagen hadde NSK avd Oslo/Akershus utstilling på Årvoll. jeg var der ikke selv, men vil gratulere Colin datteren Lochaline`s Sweet Mimosa, eier Maria Scheen, som debuterte på utstilling med å ble nr 2 i juniorklasse med CK !!

20.8.
I Skien er Stein og Mocca på ny sporprøve og vi kan gratulere Kahill`s Soul Sister med en 2.premie denne dagen !

13. Bjerke JFF avholdt ordinær sporprøve på Maura i Nannestad og her deltok Stein med Kahill`s Soul Sister. Mocca som hun kalles, gikk en flott prøve og vi gratulerer såååå mye til Stein og Mocca som fikk 1.premie denne dagen !!

Stein og Kahill`s Hey Soul Sister fikk 1.premie på spor 13.8!

5.  I sommer meldte jeg på Colin til 3 ulike LP i Sverige, men 2 av disse ble avlyst på grunn av for få deltakere. Men til slutt ble det napp og turen gikk denne dagen til Åmåls brukshundklubb som hadde kveldsstevne i lydighet og det var et veldig hyggelig arrangement! Stor, fin gress slette å konkurrere på og Colins ønskevær. Regn, ruskevær og kjølig trives han langt bedre i enn i sol.
Colin var virkelig tent i ringen, hans store glede smittet over på meg som klarte å slappe av. Vi fikk 8,5 i fri ved foten, 8 i dekk under marsj samt ruta. Så ble det 7 pga piping på fellesdekken. Han var så tent på apporten at han tjustarta og i Sverige får man da 0. På innkalling med stå glemte jeg å gi kommando og her var 0 ene og alene min skyld. Vi avsluttet ,ed en kanonserie på 10 i hopp, 10 i avstand og 10 i helhet. En flott LP kveld med en virkelig tent Colin og vi hadde det TOPP i ringen !!! Dommeren avsluttet med å si at det var en superglad og herlig hund og skrev en mycket trevlig ekvipasje på kritikken. Ble sååå glad for den kommentaren.

Juli

15 - 16. NSK avd Sogn/Fjordane hadde invitert til LP kurs kun for spaniels denne helgen med Yvonne Keeve fra Tyskland som instruktør. Det var flott å trene med en instruktør som selv har masse erfaring i å trene samt konkurrere med springer i eliteklasse. Det var et meget inspirerende kurs der vi fikk en del nye tanker til trening, og hennes grunntanke var hele tiden å jobbe med eliteklassen som utgangspunkt. Først var det alltid en teoribit og siden jobbet en og en med sine hund ut fra hvor langt den enkelte hadde kommet. Vi hadde felles lunsj og middag og en kjempesosial helg. De som var med var Inger med Xmilla, Ellen og Colin, Anne med Solo, Laila med Zelda, Sylvelin med Alva, Elin Anita med Tingeling, Martin med Dina samt Linda som observatør. Ekstra hyggelig for meg var det å treffe Martin og Dina igjen (K.Bright and Beautiful) og se hvor lang de hadde kommet i sitt treningsarbeide ! Stå på videre Martin, dette blir superbra :)

14. NSK avd Sogn/Fjordane avholdt bevegelig jaktanleggsprøve denne dagen der Inger og jeg dømte 2 hunder hver slik at vi unngikk å dømme hverandres oppdrett. Det var dyktige hunder samt førere og 3 av hundene besto jaktanleggsprøven. De som besto var Martin Gjøringbø med Kahill`s Bright and Beautiful, Anne Hosbond med Desperados Zilje og Yvonne keeve med Sporty Springers Agility Jump For Joy. Stort grattis til dere alle og en ekstra hilsen til Martin og Dina !!

Martin med Kahill`s Bright and Beautiful- godkjent jaktanleggsprøve 14.7!

5. HIPP,HIPP,HURRA for Kahill`s Let Me Entertain You som ble HD avlest med A hofter i dag! Nå er 5 av 7 HD røntget og alle har A hofter!!!!!

3. Vi tok turen til NKK Trondheim der jeg skulle stille Colin og Thea.Det var 46 påmeldte springere for Kirsi Nieminen fra Finland. Kahill`s Black Nightshade var alene i brukshundklasse hann og fikk excellent,men ingen CK. I brukshundklasse tisper deltok imponerende 6 hunder, men kun 2 fikk CK. Kahill`s The Little Mermaid fikk en flott kritikk med excellent,CK og ble nr 2 i klassen. Thea og jeg har dessverre ikke samme syn på utstillinger ; for Thea er dette noe meget kjedelige greier, skulle ønske jeg fant nøkkelen for å få henne til å vise seg skikkelig i ringen. Det er under 1 år til hun er veteran og spesielt da hadde det jo vært gøy om hun hadde vist hva hun er god for..!

Dommer Kirsi Nieminen går igjennom Thea!

Juni

19. Ny sporprøve på Svein og Mira. Stort grattis til NVCh.Kahill`s Stella Mc Cartney og Svein som fikk en flott 1.premie og ble 4.beste hund !!

18. Fikk en kjempehyggelig telefon fra Helge som hadde tatt bronsemerket med Kahill`s Man In The Mirror. Det var Stovner Hundeklubb sin bronsemerkeprøve med 8 deltakere. Presto fikk 2 x 9,5 og 10 i alle de andre øvelsene. Det holdt til imponerende 177,5 av 180 mulige poeng og dermed vant Presto bronsemerkeprøven!!! Gratulerer så mye med flott konkurransedebut Helge og Presto !!

På Skarnes avholdt Glåmdal Dachshundklubb sporprøve og her startet Svein og Mira. Det hadde kommet masse nedbør, Mira jobbet meget bra, men hadde brukt lang tid på et vanskelig spor og ble trukket ned en premiegrad for dette. Men ekvipasjen kom til mål og vi kan gratulere NVCh. Kahill`s Stella Mc Cartney med en fin 2.premie:))

16. Stor glede når samtlige 4 etter Mattis og Thea ble HD avlest denne dagen. HIPP, HURRA for A - hofter til søsknene Kahill`s Man In The Mirror, Kahill`s Walk On The Wild Side, Kahill`s Simply The Best og Kahill`s Superfly Sister !!

11. Stort grattis til Desperados Barack ( etter Colin og Xmilla) som igjen har fått BIR og BIG-4 på valpeshow !!

Inger Handegård og jeg hadde bestemt oss for å møtes en helg et sted sånn "midt i mellom" oss begge to, vi skulle stille i lydighet klasse 2 sammen (begge skulle egentlig slå den andre..), ta en ekstra overnatting samt trene hund sammen dagen etter. Vi meldte oss derfor på til Norsk Berner Sennenhund klubbs LP på Frya i Gudbrandsdalen. Lite visste vi da at flommen skulle oversvømme det meste av E6 denne helga og at den ikke ble åpnet igjen før tirsdagen etter.. Det stilte 6 hunder til start i klasse 2 for dommer Stein Ole Nergaard, og blant disse var Colin samt Desperados Xmilla og Tingeling. Tispene fikk begge 3.premie, Xmilla ble nr3 i klassen og Ting ble nr4. Colin gjorde en bedrøvelig fri ved foten der vi så absolutt ikke var på samme klode, det skulle snuses her og der og vi mistet stadig kontakten. Vel, vi fikk 5 på øvelsen .. En hund reiste seg og stakk på fellesdekken, men Colin ble liggende, jeg var veldig fornøyd med det!!! Poengene ble jevnt over bra på de resterende øvelsene, vi klarte gullmerket, fikk 143 poeng og 2.premie. I klassen ble vi kun slått av en Berner og ble nr. 2 i klasse 2!
Hjemturen ble meget strabasiøs, vi måtte kjøre over Folldal, over Rondane nasjonalpark, ned til Hjerkinn og en gammel vei til Alvdal, så riksvei 3 til Koppang, så en lang omkjøring mellom Koppang og Rena, så riksvei 3 til Elverum igjen. Deretter var jeg innom og tittet på og tok bilder av fine valper i kullet på kennel Lochaline. Og etter hvert som kom jeg faktisk hjem til Sørum :)) Morsom helg som jeg gjerne tar om igjen, Inger, men ALDRI i en helg med flom. Akkurat det er jeg kurert for!!!! Og JA vi slo Xmilla og Inger, i alle fall denne gangen :))

Colin hopper høyt over hinderet på tilbakehoppet i klasse 2 !
Dommer Eivind Thoresen ga oss 9 på øvelsen :))

7. Min aller beste Jenny, hunden i mitt liv måtte få slippe nå og ble avlivet denne dagen. Til tross for god veterinærhjelp, massasje hos hundefysioterapeut samt smertestillende ble de siste dagene vonde. I tillegg økte en vond hoste og Jenny klarte ikke lenger å følge med på turene våre. Hun isolerte seg fra de andre hundene og hennes livsgnist var i ferd med å forsvinne. Tusen takk til Jennys veterinær gjennom mange år, Margunn Tvedten, som tok i mot oss sent om kvelden og ga Jenny en verdig avslutning på livet.
Hvil i fred, Jenny-Penny, vi glemmer deg aldri !!
NUCH.SU(u)Ch.SNVCh.BH With Touch Designed For You 7.3.2000 - 7.6.2011 !

Jeg stryker over din gylne pels,
men halen din slår ikke mer.
Øynene dine er lukket igjen
over øyne som ikke ser.
Ditt gylne hjerte har sluttet å slå –
aldri mer løpe, hoppe, gå
Alt er slutt…. det er over nå.....
 Jeg legger hodet mitt ned mot ditt
og tårene drypper som blod...
Aldri mer skal det bli som før....
aldri mer ” OSS TO”.
Som isende kulde inni meg
kjenner jeg noe dør med deg.....
Jeg må reise meg sier de... Jeg går mot en dør,
der ute går livet sin videre som før...
Jeg snur meg....du ligger så livløs og stille...
Du kan ikke komme selv om du ville.
Skriket vil ut, men jeg lukker min munn...
Hvem var det som sa ”bare en hund ” ?!

4. Vi reiste til SSRK`s utstilling i Sundsvall, drøye 60 mil er langt, men siden jeg ønsket å stille for denne dommeren og faktisk hverken Thea eller Colin har vært stilt ut i Sverige tidligere var det god grunn til å ta seg en tur. Zorica Salijevic hadde fått 33 påmeldte springere, hun er en utrolig behagelig dommer å stille for. Både Thea og Colin stilte i jaktprovsklassen og vant sin klasse med CK. Kahill`s Black Nightshade endte som 3. BH og Kahill`s The Little Mermaid ble 4.BTK. Gode resultater, men vi nådde ikke helt opp, dessverre. Det spørs om det ikke må bli flere Sverige turer på oss.

I Steinkjer hadde NRK avd Nord - Trøndelag sporprøve denne dagen og her deltok 46 hunder. Det var Hilde som gikk med Tikila, og ekvipasjen imponerte stort. Vi sender en STOR gratulasjon til superdyktige NSVCh.NMB06 Kahill`s Coco Chanel som fikk 1 HP og ble prøvevinner av 46 !!!!!

Mai

29.  Else Marie Harefallet deltok med Colin - Xmilla sønnen Desperados Barack på valpeshow på Hønefoss. Barack ble BIR og BIG - 1 for dommer Torunn Sørbye !! Pappa Colin sender en stor gratulasjon til den fine sønnen sin!! Jammen er dere flinke :))

Desperados Barack 5 mnd gammel !                                                                                                                    

11. Dagen var kommet for vår andre start i lydighet klasse 2. Arrangør var Norsk belgisk Fårehundklubb som arrangerte kveldslydighetsstevne på Ekeberg. Dommer var Stein Feragen, en mann som virkelig fikk meg til å slappe av i ringen og ha det moro sammen med Colin. Da var Colin og jeg på nett under en konkurranse og han holdt hele konkurransen igjennom slik at han fikk vist en avstand slik han kan :)) Vi måtte redde et par øvelser og endte derfor opp med 2.premie , men vi var storfornøyd med det! Gullmerket var i havn, vi fikk 8 på fri ved foten og 8,5 i helhet. Nå gjelder det å ta vare på den gode følelsen vi hadde i ringen og jobbe videre med ruta samt ståmomentene der vi mister for mye poeng.

April

23. Horten Hundeklubb arrangerte lydighetsprøve og det skulle være Kahill`s Black Nightshade sin debut i klasse 2 for dommer Trond Morten Teigen. Det var 17 påmeldte i klasse 2 og det ble dermed 3 fellesdekker her. I 2 av fellesdekkene lå alle hundene tiden ut, men dessverre så kom Colin i den dekken der en hund reiste seg og det var hunden ved siden av han. Selvsagt skal Colin ligge allikevel, men det virker utrygt for han når noen reiser seg for da kommer han løpende til meg. Så dessverre ble det 0 her. Vi fikk også 0 på ruta da han først løp ut til en markør på langsiden av ringen for så å komme seg tilbake til ruta da han selv skjønte at en enslig markør ikke var en rute. Colin prøvde å løse sin oppgave, men han fikk 0 da han først løp til feil side av ringen. Vi hadde en rotete fri ved foten (mye som skjedde rundt), en fin dekk under marsj, en fin stå og innkalling med stå, en god apport og et flott hinder. Da holdt det til 106,5 poeng med 8 i helhet og 3.premie i vår debut! Den siste øvelsen, avstandskommando, fikk vi 0 på da han var helt tom og ble liggende. Alt i alt var det en brukbar debut denne dagen og vi kommer sterkere igjen :))

9. Smøla JFF arrangerte årets første blodsporprøve med 12 deltagende springere. På startstreken sto Lise og Tikila og de lykkes meget bra på årets første start. Vi gratulerer NSVCh.NMB06 Kahill`s Coco Chanel så mye med en flott 1. premie på årets første prøve!!
Samme dag var det NSK sin utstilling i Bergen der Nicola Calvert var invitert til å dømme. 3 av valpene etter Colin og Ally fra kennel Merjano stilte på valpeshow her. Tispene ble nr 2 og 3 i klassen sin og best gikk det for Kahill`s Early Morning Rain som gratuleres med en flott BIM på sitt første valpeshow! Så flott at det var med 3 fra kullet denne dagen, vi skulle gjerne ha sett dere i ringen :)

Merjanos Early Morning Rain 6 mnd gammel ble BIM valp i Bergen 9.4!
(Kahill`s Black Nightshade-NUCh.NVCh.Merjano`s Ally Mcbeal)

Mars

5. I dag fyller husets dronning, hunden i mitt liv og flokkens ubestridte leder 11 år. NUCh.SU(u)Ch.SNVCh.BH.With Touch Designed For You,  Jenny, er for meg den springeren jeg setter aller høyest og som har gitt meg så mye i utstillingsringen, som svært allsidig brukshund, som mor til 1 valpekull og en fantastisk hund å leve sammen med i hverdagen. Det blir aldri noen ny Jenny, men jeg håper vi får noen flere gode år sammen. GRATULERER VERDENS BESTE JENNY, hilsen Ellen, Thea og Colin !

Februar

20. Jeg har mast litt på Veslemøy for å få nye ståbilder av Tara, har vært så spent på hvordan hun har utviklet seg og i dag fikk jeg masse ståbilder å velge blant. Tara har utviklet seg masse og har blitt så fin ! Tusen takk for bilder Veslemøy !! Her kommer en smakebit på Kahill`s Let me Entertain You !

Kahill`s Let Me Entertain You 9 mnd gammel!

19. Dette var helga for NKK Bø i Telemark som jeg pleier å få med meg, også i år. Det ble dommerbytter på rasen, hanner ble bedømt av Børge Espeland og tisper av finske Saija Juutilainen. Det var første utstilling for meg etter at de nye utstillingsreglene ble innført, der premiegradene nå er sufficient, good, very good og excellent. Very good er for eksempel en dårlig første/ en god annen premie i forhold til det gamle systemet og denne premiegraden ble brukt flittig. Det ble også utdelt flere good. Colin fikk very good og var raskt ferdig i ringen denne dagen. Da var det Thea sin tur i brukshundklasse, Thea har ikke vært i ringen på aldri så lenge og jeg så fram til å stille henne igjen. Thea, Kahill`s The Little Mermaid, falt i smak hos dommeren og vant brukshundklassen med CK !! Dommeren så på henne og utbrøt "åh, hvilket underbart hovud hun har !"

6. I dag har vi hatt besøk av Kahill`s Lady in Red, eller Milla som hun kalles. Milla er en trygg, sosial og herlig Mattis - Thea datter som jeg synes veldig mye om. Full action slik jeg hadde som målsetting for kullet, velbygget, men med foreløpig lite beheng. I pelsveien har hun noen å slekte på da Mattis alltid hadde lite beheng og Thea var sen før det ble mye pels på henne. Takk til familien Steen som tar så godt vare på henne :)

Kahill`s Lady in Red 8,5 mnd!

Januar

24. For tredje gang kan jeg sende en stoooor gratulasjon til årets sporspaniel til NSVCh.NMB06 Kahill`s Coco Chanel med eier og fører Lise Kolstad Tromsdal. Dere var så nære å bli NM vinner i 2010, men NM sølv er også utrolig bra. Vi gratulerer så mye og sier HIPP, HIPP, HURRA til Lise og Tikila! Dere er fantastiske og jeg er en superstolt oppdretter!
Her kommer en veldig koselig hilsen fra Lise med Tikila :

Oi, så trivelig! Tusen takk :) Men Ellen, hadde det ikke vært for at du avlet fram dette fantastiske dyret og var så snill og solgte henne til meg så kunne jeg nok ikke i dag sitte her og si at hunden min er blitt årets sporspaniel 3 ganger. Det hadde ikke vært mulig uten deg! Tikila har en fantastisk personlighet, og den er det du som har sørget for at hun har fått. Så tusen takk og gratulere til deg også ♥

 En stor gratulasjon går også til Tikilas kullsøster ; NVCh.Kahill`s Stella Mc Cartney, som eies av Svein Bjerkholt, da Svein og Mira tok en flott 6.plass på årets sporspaniel! En stor snutepuss fra mamma Jenny til begge sine fantastiske døtre med dyktige eiere:))

7. Det ble en spennende fødsel på kennel Desperado ved Inger Handegård når kullet etter Kahill`s Black Nightshade og Desperados Xmilla skulle bli født. Veterinæren hadde sett 6 valper på ultralyd og 6 valper var det, men 2 var dessverre dødfødte og hadde vært døde en stund. Da var det veldig bra at de 4 andre valpene hadde klart seg veldig bra. De var små når de ble født, men 4 valper har all verdens melk å kose seg med så valpene har økt fort i vekt. Det ble 2 hanner og 2 tisper, alle svart/hvite. Gratulerer så masse Xmilla og Inger med 4 herlige små! Vi gleder oss til å følge disse videre.

2010

November

29. Kahill`s White Orchid To Streamside ble i dag øyenlyst og glaukomtestet u.a. Nå blir det spennende tider for Megan til våren !!

27. Dette var den store helga for alle spanielentusiaster; NSK er 75 år og jubileumsutstillinga ble avholdt i Drammen. Dommere var Kay og Colin Woodward, kennel Wadeson, England. Det var rekordmange påmeldte springere; 89 voksne og 19 valper. Fra meg deltok Colin, Megan og Jenny. Veteraner hadde gratis deltakelse på denne utstillinga og det var ekstra moro å se at det kom 7 veterantisper. Jenny elsker utstillinger og var superfornøyd med at det var hennes turi ringen igjen. Utstillinger betyr noe ekstra å spise for den gamle damen og da er hun ekstra glad og shower i ringen. Kritikken hennes var super og hun ble nr 3 med HP av veterantispene. Kritikken til NUCh.SU(u)Ch.SNVCh.BH With Touch Designed For You : Beautiful head,eye still clear and very expressive, body well ribbed, quarters well rounded. Lovely legs and very neat feet. Moving well. Not showing her 11 years.
Kahill`s Black Nightshade, Colin,  stilte i brukshundklasse, han fikk også en meget god kritikk og vant klassen med CK.
Wenche stilte Megan, Kahill`s White Orchid To Streamside, hun fikk en ren rød, men med en flott kritikk. Konkurransen i åpen klasse var meget stor så det var en fin innsats av Megan :)

Kahill`s Black Nightshade vinner brukshundklassen med CK på jubileumsutstillinga og Ellen
 gratuleres av dommer C.Woodward.
Foto: Bodil Holm.
 

14. Kongsberg Hundeklubb sin utstilling. Det var dommerbytte både på valper og de voksne. Frode Jevne dømte 8 springervalper og 26 voksne ble bedømt av Zorica Salijevic, sistnevnte var et nytt bekjentskap for meg. Først ut av valpene var Kahill`s Man In The Mirror som fikk en fin kritikk og ble nr 2 i klassen sin. Ekstra moro var det å se igjen Bjørk og Anette da jeg ikke har truffet dem siden valpen ble levert. Anette har hatt cocker tidligere, hun hadde trimmet og viste Bjørk selv. Bra jobba! Kahill`s Walk On The Wild Side, som hun heter, ble nr 3 i sin klasse. Marianne har jobbet masse med Kahill`s Superfly Sister og viste henne selv i ringen. Hun ble nr 2 i klassen sin og travet med flotte steg i ringen. Takk for at dere stilte opp med valpene alle sammen, kjempekoselig å se dem !! Fikk ikke tatt bilder denne dagen, vi får komme sterkere igjen senere.
Så var det tur for de voksne springerne og her stilte jeg kun Kahill`s Black Nightshade. Han var alene i brukshundklasse, vant denne med CK og ble til slutt 2 BH med sitt andre cert. Yes!!!!
Takk for mange hyggelige gratulasjoner på utstillinga!!

Oktober

13. I dag sto øyenlysning av Jenny samt glaukomtesting og øyenlysning av Colin  hos Trond Bergsjø på Oslo Dyreklinikk for tur. Alt så helt normalt ut og dermed er Kahill`s Black Nightshade glaukomtestet og øyenlyst uten anmerkning. Og husets dronning, NUCH.SU(u)Ch.SNVCh.Bh.With Touch Designed For You , ble øyenlyst u.a i en alder av 10 1/2 år !!

9. Colin ble pappa til sitt andre valpekull på kennel Merjano www.merjano.no denne dagen. Kullets stolte mamma er NUCh.NVCh.Merjanos Ally Mc Beal som nedkom med sitt andre valpekull. Det ble et flott kull på 8 valper ; 5 hanner og 3 tisper. Av hannene er det 3 svart/hvite og 2 lever/hvite. Og av tispene er 2 svart/hvite og 1 lever/hvit. Valpene vokser og trives og vi sender en stoooor gratulasjon til Ally samt hennes eier Mariann Nossen! En ekstra snupepuss fra Colin til Ally!

Valpekull på 8 ( 5 + 3) e. Kahill`s Black Nightshade og NUCh.NVCh.Merjano`s Ally Mc Beal !

2. Jeg hadde lurt en stund på hvor jeg skulle debutere i lydighet med Colin. Synes det er så hyggelig at det er en avdeling av NSK som arrangerer lydighetsprøver, all honnør til avdeling Telemark for det !! Dermed ble det en tur til Skien for å debutere med Colin i klasse 1 for dommer Per Eigil Gylland. Jeg var kjempespent på fellesdekken da vi sliter med at Colin kan reise seg dersom en annen hund gjør det først. Han synes nok at det blir uttrygt dersom en annen reiser seg. Men jeg var heldig da alle de 5 hundene på fellesdekken lå og dermed klarte jeg å slappe av. Litt ekstra safing på stå under marsj ga oss en god øvelse og 8 i karakter. Colin endte opp med 168,5 poeng, han ble nummer 6 av 16 i klasse 1 og prøvens beste spaniel! Yes !! Vi klarte 1 premie og nå skal det jobbes videre mot start i klasse 2 neste år :)) På passe på å takke supre instruktører hos Hund i Sentrum, først Elisabeth Isaksen på bronsemerkekurset og Liz Rognstad på konkurransekurset. Dere gir oss stor inspirasjon :))

September

19. I dag sto Sortland Hundeklubb som arrangør av valpeshow der Svein Helgesen dømte springervalpene. Veslemøy og Tara hadde en super helg og klarte det igjen :) Gratulerer med nok et BIR samt BIG - 3 til Kahill`s Let Me Entertain You !

18. Bjerkvik hundeklubb hadde utstilling denne dagen og springervalpene ble bedømt av Aase Jacobsen. Veslemøy Drangevåg debuterte på valpeshow med Tara. Det ble en strålende debut :) Kahill`s Let Me Entartain You ble BIR og BIG-1. Stort grattis til den første valpen etter Mattis og Thea som nå har debutert på valpeshow og lykke til i morgen da det er dobbeltutstilling og nytt valpeshow på denne ekvipasjen.

10. I dag var jeg så heldig å få besøk av Kahill`s Superfly Sister, eller Ronja som hun kalles, sammen med eier Marianne. Marianne og Ronja stortrives sammen og de er i full gang med lydighetstrening samt litt rundering. De går også på valpekurs og Ronja er så heldig å kunne være med Marianne på jobben hver dag. Hos meg ble det tid til trimming samt litt utstillingstrening som Marianne ønsket litt hjelp til. Senere i høst blir det valpeshow på Ronja og Marianne.

Vakre Kahill`s Superfly Sister 3 1/2 mnd gammel !

4. NSK avd Østfold hadde utstilling i Rygge med 43 påmeldte springere for Lisbeth Campbell. Fra meg deltok kullsøsknene Megan i UK og Colin i BK. Colin fikk en veldig bra kritikk, og ble plassert som nr 2 av 3 i klassen. Kahill`s White Orchid To Streamside ble flott stilt av Wenche, hun fikk 1,3 og HP i unghundklasse. Gratulerer!! Det var også veldig hyggelig å få besøk av Jorunn og Ian med lille Makenna på drøye 3 mnd. En blid, glad og trygg liten springerfrøken som tok utstillingsmiljøet på strak arm.

Wenche i ringen med Kahill`s White Orchid To Streamside. Megan er 2 år gammel på foto. 

August

22. På Glåmdal Dachshundklubbs sporprøve deltok Svein og Mira. Ekvipasjen har hatt en flott sporprøvesesong og skuffet ikke denne dagen heller. NVCh. Kahill`s Stella Mc Cartney tok en ny fin 1 premie på sporprøven på Skarnes. Gratulerer begge to !!

14. Så var dagen kommet til NM blodspor 2010 i Trondheim som på arrangementssiden var et samarbeid mellom NRK avd Trondheim og omegn samt Trøndelag Dachshundklubb. Fra meg deltok NSVCh.NMB06 Kahill`s Coco Chanel med eier/fører Lise K.Tromsdal. Denne ekvipasjen har en lang merittliste på sporprøver der de blant annet vant NM i 2006. 30 hunder deltok i årets NM og etter at alle deltakerne hadde gått sine spor var det 5 hunder som ble kvalifisert til å gå finale. Det ble utdelt 9 x 1 med HP i første omgang på NM så det å kvalifisere seg til finalen var meget sterkt. 2 springere kom dit ; Lise med Tikila og Inger med Chelly. I finaleomgangen gikk Tikila igjen et glitrende spor, fikk en ny 1 med HP og endte til slutt som nr.2 i NM. Utrolig sterkt, jeg er så imponert og stolt over å være oppdretter til denne hunden. Sender masse gratulasjoner til Tikila og Lise med sølv i NM 2010 !!! Og en stor gratulasjon til Inger med Chelly som fikk en super 4.plass !
Her er Tikilas kritikker, på begge sporene var det krysset av for utmerket på alle punkter.
Spor 1: tar an sporet og sporer i et utmerket tempo. Utreder fugl i første strekning, ringer effektivt i vinkler og avhopp. Hund og fører markerer sårleie. En utmerket hund som i dag utfører ett utmerket sporarbeide. Sportid 15 min. Dommer: Espen Reitan.
Spor 2: Utmerket sporhund. Markerer fugl. I et avhopp er det barn i terrenget som badet og skrek. Hunden utreder dette, men fortsatte så å utrede avhoppet før hun gikk videre. Markerte sårleie både hund og fører. Dommere: Ole Dahl og Per Dahl. 

NSVCh.NMB06 Kahill`s Coco Chanel med eier/fører Lise tok sølv i NM spor i Trondheim 14.8.10.

 

8. Det kom en koselig hilsen fra Andrea og Milla som bor i Drammen, de har det superfint sammen og skal starte på valpekurs i slutten av måneden. Vi ønsker lykke til på kurs!

Andrea med Kahill`s Lady in Red på 10 uker

7. Denne dagen var en superdag for Jenny barna Mira og Tikila som begge var på sporprøver. NSVCh.NMB06 Kahill`s Coco Chanel ladet opp til neste helgs NM på spor med sporprøve i Trøndelag (ikke sikker på hvor). Hilde førte Tikila til en fin 1.premie og prøvens 3.beste hund. Vi gratulerer og ønsker masse lykke til på NM til helga !!
På Buskerud harehundklubbs sporprøve på Eggevollen deltok Svein med Kahill`s Stella Mc Cartney. Mira gjorde et flott arbeid og ble belønnet med 1 med HP. Samtlige steder var det krysset av for utmerket på kritikken og dommer Jørn-Inge Thomassen skrev dette om arbeidet hennes. Sporer uten anmerkninger. Storfugl letter ved 2.vinkel. Lar seg ikke affisere av dette.
Mira ble prøvens beste hund (av 11) denne dagen. Gratulerer med topp innsats Mira og Svein !
Vi selv var på utstilling denne dagen, men jeg lar resultatene forbigås i stillhet..

Svein med NVCh.Kahill`s Stella Mc Cartney, 1 med HP og prøvevinner på sporprøve 7.8 !!

Juli

31. Det kom en hyggelig hilsen fra Bjørk som har funnet seg godt til rette i sin nye familie. Hun er en aktiv liten dame som liker å være mye ute, men siden det har vært mye regn i det siste så har hun fått seg en kjekk liten cockerfrakk så hun ikke blir så våt. Her kommer Bjørk 9 uker gammel.

28. Det har kommer mange hyggelige hilsener fra alle valpene, de har slått seg til ro i sine nye hjem. Presto og Ronja har fått seg hver sin springer storebror, Bjørk bor sammen med en katt, men ellers så er de andre eneste hundene i familien sin. Her kommer to fine bilder av stolte hundeeiere !

Fra venstre Ian med Makenna og så Marianne med Ronja!

25. Norsk Dachshundklubbs sporprøve på Løten er en årviss tradisjon og her deltok Svein med Mira. Det ble kun gitt ut en HP på prøven og den gikk til Gry med Tinius.
 Gratulerer til dere! Det var ca 28 deltakere og det ble utdelt 5 førstepremier denne dagen. Stort grattis til Svein med NVCh.Kahill`s Stella Mc Cartney
som oppnådde en fin 1 premie på dagens prøve!
 

Foto : Svein har trukket spor nummer 12. Her settes lina på før det går i fint driv innover !
Takk til Gry Stenvold som har sendt meg bilder!

Mai

23. På Norsk Dogo Canario Klubb sin sporprøve på Årnes deltok Svein Bjerkholt med NVCh.Kahill`s Stella Mc Cartney. Mira gjennomførte på en utmerket måte og ekvipasjen gikk til 1 med HP og er dermed kvalifisert til årets NM i spor. Gratulerer så mye begge to !!

6. Bjørn Hemmingby og Lise Bildens Kahill`s Mountain Clover ble i dag HD avlest med B hofter. Nå er 6 av 7 i kullet etter Chase og Thea HD avlest og alle er frie ( 5 har A og 1 har B). Det er veldig hyggelig å ha med seg når Thea snart venter sitt andre valpekull !

5. Colin og jeg har gått på et 8 ukers bronsemerkekurs hos Hund i Sentrum med Elisabeth Isaksen som instruktør. Elisabeth er en superinspirende instruktør som får fram det beste både i hund og fører. Elisabeth er selv utdannet LP dommer og er såååå topp engasjert i den enkelte ekvipasje. Dette var bare TOPP og jeg anbefaler kurs hos Hund i Sentrum og Elisabeth til alle som har lyst til å trene og konkurrere med hund !!
Denne dagen var det bronsemerkeprøve og det hjelper ikke om en har holdt på med hund i over 30 år, en blir annerledes som fører og dette påvirker hunden. Men sånn er livet, skal en konkurrere så må en takle slike situasjoner også..
Colin gjør sitt beste han, og er en superherlig hund å trene med. Vi klarte bronsemerket og jobber videre i sommer før det blir et nytt kurs for mere påfyll fra Elisabeth til høsten!

Her er gjengen, og alle klarte bronsemerket, fra kurset hos Hund i Sentrum !
Fra v. Ellen og Colin, Else og Goya, Andreas og Lava og Heidi med Fenris.

April

24. På Førde Brukshundklubb sin utstilling stilte Martin NVCh.Kahill`s Bright And Beautiful for dommer Ritva Raita. Dina falt i smak hos dommeren, hun fikk CK og ble 4 BTK. I tillegg debuterte ekvipasjen i lydighet klasse 1, det ble ikke premiering denne gangen, men flott at dere hev dere uti det :)) Gratulerer med helgas fine innsats, Martin og Dina !!

18. I dag har jeg hatt besøk av Kahill`s Honeysuckle og Kahill`s Bundle Of Joy som skulle trimmes. To herlige damer som jeg gledet meg til å ta nye bilder av.

Kahill`s Bundle of Joy 4 år gammel !
(Ch.Alanea Landcruiser-Ch.One Look`s Every Little Dream)

Kahill`s Honeysuckle 19 mnd.
(Calvdale Car Chase-Kahill`s The Little Mermaid)

6. Jeg hadde sett fram til at Colin skulle bli pappa for første gang og natt til 6.april ble gjengen født. Det ble et supert kull med 3 hanner og 4 tisper etter Kahill`s Black Nightshade og Lochaline`s Zilla Mays. 2 hanner og 2 tisper er svart/hvite. De 3 andre er lever/hvite. Gratulerer til oppdretter Ane på kennel Lochaline og mamma Edda !!

Mars

30. Stor gratulasjon til Lindas Kahillls Lily-Of-The-Valley, alias Millie som i dag ble HD avlest med A hofter. Nå er 5 Chase - Thea barn HD røntget og alle har A hofter .

20 og 30. Så var dagen kommet til å gjøre en spennende kombinasjon. Jeg har lenge ønsket å lage et springerkull med max bruksegenskaper og etter at Anne Helen for lenge siden kom med forslaget om hvorfor ikke bruke Mattis så har jeg fundert over dette. Bedre nedarver på jaktegenskaper enn Mattis er det kanskje bare Hunter jeg kjenner til som hadde så dette blir spennende. Ragnar Thomassen insemnerte Kahill`s The Little Mermaid med Teesview Teleman 2 ganger. Nå krysser vi fingre for at dette blir en gjeng fine springervalper rundt 1.juni !

14. Endelig var det dagen for gundogs på Crufts, en dag og en tur jeg hadde sett fram til lenge. Graham Rogers dømte rasen denne gangen og det var ekstra spennende å sitte ringside når han dømte, vi har jo diskutert springer mange ganger sammen tidligere! Jeg reiste sammen med Wenche, Janne og Anne Helen og hadde det veldig hyggelig i England disse dagene. Artig å se mange springere med hale og at engelskmennene nok var søkende til hvordan haler skulle trimmes slik vi også var i Norge i starten på kuperingsforbudet. Her var alt fra haler som var trimmet som halene på show settere med mest mulig gjenstående beheng til haler der det meste av pelsen var fjernet. Mange vakre hunder, men min favoritt var i år, som for 3 år siden, Sh Ch Calvdale Softly Softly, han er en av mine idealhunder i rasen vår og så utrolig vakker. Denne gangen vant han veteran hanner :))

Fra v. Cert og BIR Sh.Ch.Trimere Talking Point Of Allenie og res.cert Trinitas Newky Brown Of Meadowdale.I midten dommer Gragam Rogers.

Beste veteran hanhund Sh.Ch.Calvdale Softly Softly

 

Beste valp Woodspa Ash , 12 mnd gammel!

 

Februar

20. Jeg hadde meldt på både Colin og Thea til NKK Bø, men på grunn av et såpeglatt vinterføre torde jeg slett ikke begi meg av gårde i 6 tiden om morgenen og ble hjemme. Det er lenge siden jeg har gitt opp føret og blitt hjemme. Dermed ble det kun Wenche som stilte hund fra meg denne dagen. Kahill`s White Orchid to Streamside har blitt en moden dame og hun er svært vakker, dommer Arja Koskelo beklaget at hun ikke kunne sette henne høyere opp da hun ikke ville vise seg skikkelig i ringen, Megan syntes det var skummelt. Megan fikk 1,3 i unghundklasse. Vi satser på at det skal gå bedre på ute utstillinger senere med Megan for hun er superfin :)) Tusen takk til Frank som tok bilder av henne og Stig som stilte henne opp !!!!

8. I dag ble Kahill`s The Little Mermaid øyenlyst uten anmerkning av Toril Bergsjø på Oslo dyreklinikk !! Nå venter vi spent på løpetid hos Thea :))

3. Nå ligger de offisielle listene over årets mestvinnende på brukssiden ute på NSK sin hjemmeside under dokumenter. På lydighetssiden imponerte Inger Beate med Kahill`s Sleeping Beauty, eller Thyra som hun kalles. Thyra startet i klasse 2 og oppnådde 1 premie denne sesongen. sammen med flere gode resultater så holdt dette til en flott 3. plass på lista over årets lydighetsspaniel !!! Gratulerer Inger Beate og Thyra, jeg er imponert og stolt over dere !!!
På sporsiden konkurrerte NSVCh.NMB 06 Kahill`s Coco Chanel med enten Hilde eller Lise som fører. Lise bor hjemme fra på grunn av utdannelse og da har Hilde trådd til som fører. Tikila har i år oppnådd 3 x 1 HP , 1 x 1 samt 1premie  på NM spor. Det samme har Anne med Desperados Rigoletta og dermed delte de 1.plassen på årets sporspaniel. Gratulerer til dere alle !!
En stooooor hilsen og takk for innsatsen til Tikila, Hilde og Lise :))) Dere er superflinke og meget stabile i sporet!!

 

2009

November

29. Kahill`s Black Nightshade ble øyenlyst på NKK Lillestrøm uten anmerkning i dag !!

20. I dag ble Kahill`s Black Nightshade og Kahill`s Honeysuckle avlest med A hofter. Nå er 4 i kullet røntget og HD avlest; alle med A hofter !!!

15. Kongsberg Hundeklubb hadde utstilling denne dagen og dømte gjorde Teo Leenen fra Nederland. Det var 36 påmeldte springere samt 8 valper. Kahill`s Black Nightshade, nå 14 mnd gammel, stilte i juniorklasse og vant denne, siden ble Colin 4 Bh. Dommeren likte Colin godt og når ringsekretæren spurte hvor mange av juniorhannene som skulle ha CK svarte dommeren, just the winner - he represents quality ! Veldig hyggelig å høre! Jeg stilte også With Touch Nostalgia for første gang i åpen klasse. Neala viste seg fint, hun fikk en meget god kritikk og 1 AK.

With Touch Nostalgia 2 1/2 år gammel!

14. Inger Beate med Kahill`s Sleeping Beauty gikk lydighet klasse 2 for Arild Berntsen i Oslo (Alna) hos NCK denne dagen. De hadde ikke helt dagen, men det holdt til 3.premie med 134 poeng i klasse 2. Nå venter vi spent på siste start i lydighet for i år som er NKK Lillestrøm i slutten av måneden.

10.Årets blomsterkonkurranse er avgjort. Det ble en ekstra spennende avslutning der Inger Handegård vant med 3 blomster flere enn meg og Anne Mortensen kom på 3.plass. Takk til alle som deltok i konkurransen, gleder meg allerede til neste år og håper det blir gule blomster i 2010, det er imidlertid Jon som bestemmer neste års tema !!

Krusetistelen fotografert på Kjærnsmo en vakker augustdag får representere mange herlige blomster og fototurer denne sesongen!

4. Arendal Hundeklubb arrangerte kveldslydighetsstevne ute i snø og hagel der Per Eigil Gylland var dommer. Inger Beate Johannessen deltok med Kahill`s Sleeping Beauty i klasse 2 og de gjennomførte en flott konkurranse. Gratulerer så mye med 166 poeng i klasse 2 og nr 2 i klassen ; kun 3 poeng etter Border Collien som vant. Slike resultater varmer en oppdretter som er en stooooor lydighetsprøveentusiast :))

Oktober

30. Neste ut i kullet etter Chase og Thea ble HD avlest i dag og vi kan glede oss over Kahill`s Wild Liquorice som også er avlest med A-hofter!! Gratulerer!

2. I dag er Meagen til Wenche avlest på hoftene som den første i kullet sitt. Gratulerer med A-hofter Kahill`s White Orchid to Streamside!!!

September

27. Larvik og omegn hundeklubb arrangerte lydighetsprøve denne dagen og dommer Svein G. Rønning dømte klasse 2. Her deltok Inger Beate med Kahill`s Sleeping Beauty. Dessverre så gjorde Inger Beate en førerfeil ved øvelsen apportering der hun viste Thyra apportbukken før hun hadde sagt at hun var klar til å starte. Dermed  fikk hun 0 på denne øvelsen, men dommeren uttalte at selve øvelsen holdt til 8. Apportering er en 2 verdig øvelse og med disse poengene så hadde 1 premien vært der. Thyra fikk dog 152,5 poeng, en solid 2.premie og ble nr 2 i klassen. Stort grattis til dere begge, neste gang regner jeg med at dere klarer det :))

20. Endelig ble det Colins tur til å starte på jaktanleggsprøve. Jeg har jo dømt 2 jaktanleggsprøver i høst, vært gjestedommer hos avd Sogn/Fjordane og dømt bevegelig vann/spor i egen avdeling. Da må ens egne hunder vente. NSK avd Vestfold hadde bevegelig jaktanleggsprøve med dommer Per Løkken og vi var 3 hunder som startet; 2 springere og 1 cocker. Colin har ikke fått jobbe nok alene og kom sent i gang med søket, men tok seg bra opp på slutten. Vann og spor gikk uten noe problemer og dermed fikk vi bestått prøve !!
Ekstra moro var det at alle tre besto jaktanleggsprøven denne dagen! Takk til avd Vestfold med dommer for en hyggelig dag!

Alle 3 hundene ble godkjent på bevegelig jaktanleggsprøve i Vestfold 20.9 !!
Fra venstre: NKK repr Hilde A.Smuts-Muller, Kari Knutsen med Dandygirls A Woman of No Importance,
undertegnede med Kahill`s Black Nightshade og dommer Per Løkken.
Foran til venstre sitter Milhällans Candy Floss med eier.

13. NSK avd Rogaland hadde invitert Michael Masters , engelsk Cocker oppdretter, til å dømme 23 springere. Jeg stilte kun Kahill`s Black Nightshade i juniorklasse denne dagen. Colin var eneste hanhund med CK foruten 2 champions og dermed fikk Colin CERTET !! Siden ble han 3 BH :))

12. På NKK Sandnes dømte Kari Granaas Hansen 28 springere. Jeg stilte Colin og Thea denne dagen. For Thea er det et NKK cert vi er på jakt etter og vi var nære, men hun ble slått av Karoline med Kelly. Grattis til Karoline og Kelly ! Kahill`s Black Nightshade vant juniorklassen med CK. Kahill`s The little Mermaid vant brukshundklassen med CK og ble 4 BTK.

8.Elin og Florian gikk jaktanleggsprøve med Kahill`s Bundle of Joy (Sara på 3 år) og Kahill`s Honeysuckle (Hanna på 1 år) for dommer Wenche Farstad. Sara besto sporet og søket, og Hanna besto sporet og vannet. Flott at dere prøvde dere Elin og Florian selv om dere ikke kom helt i mål denne gangen ..!

6. Denne dagen dømte jeg 9 hunder på jaktanleggsprøven til NSK avd Oslo/Akershus. Været viste seg fra sin beste side og vi hadde en strålende dag i skogen med mange flinke hunder og førere!! Det var ekstra hyggelig å dømme 5 springere fra Sverige og samtlige besto prøven! 3 hunder på prøven viste et søksarbeid av aller høyeste klasse og dette gleder en dommer stort!! Dette var hundene Streamside`s Kill Devil, Astrosprings Kalypso og Astrosprings Ikonos. Det var også flere andre hunder som gjorde en god prøve og i tillegg til disse tre besto følgende hunder prøven denne dagen :
Astrosprings Kira, Springmoon`s Crown Viktoria, Springmoon`s Amber Queen og Streamside`s Mohikan Mayfly.

Takk til Anette, Knut og Svein som loste det hele i havn på vegne av avdelinga!

1.Kahill`s Damsel in Distress ble i dag øyenlyst, dessverre  med diagnosen katarakt øvrig partiell.

August

29. For første gang arrangerte en hundeklubb utenfor spanielklubben jaktanleggsprøve samt vann/spor og Åsnes og omegn Hundeklubb debuterte som prøvearrangør med glans. Bak arrangementet sto spanielentusiastene Brit Gullhav samt Linda Opaas. I mangel av en egen avdeling i NSK hadde de fått med seg Åsnes og omegn Hundeklubb. Prøven ble gjennomført i et supert terreng på Noggarn i Åsnes der også vannarbeidet samt sporet foregikk. Det er alltid flott når en slipper å forflytte seg med bil fra et prøvested til et annet og her var alt samlet. Klubben stilte med flotte premier til alle godkjente hunder. Stort sett oppholdsvær, mange dyktige hunder og førere samt flinke arrangører, det ble et veldig bra gjennomført arrangement !!

Åsnes og omegn Hundeklubb 29.8.09
Bak fra v.Gunilla Carlson med Tikk-A-Rings Morning Bell (godkjent jaktanleggsprøve samt prøvens beste hund), dommer EGW, Anders Brunvoll
med Streamsides Kylemore Kate (bestått apportprøve i BK) og Kirsten Næss med Coco Lines Strawberry Symphony (godkjent
jaktanleggsprøve). Fra v foran Brit Gullhav med Lurudals Hei Bopp og SNVCh.Kvistagrans Never Ending Story(godkjent apportprøve i BK og AK),
prøveleder Per O.Urdahl,Linda Opaas med Backa Tinkerbell Glamerous Star(med et fantastisk søksarbeid!),Lisbeth Sandlund med NUCh.
Ursa Major Smart Start (godkjent jaktanleggsprøve) og Ane Jørstad med Lochalines Zilla Mays(godkjent jaktanleggsprøve).

15. Dette var dagen for NM spor på Skarnes. Det deltok 33 hunder fra 14 ulike raser og springerne var godt representert!. Det ble utdelt 7 x 1 HP på NM og 11 x 1 premie i tillegg. Stor gratulasjon til NUCh.Streamsides Explorer og Veslemøy som gikk til finalen med sin 1 HP og til slutt ble nr 5 samt beste spaniel !! Grattis også til Inger og Chelly som tok en flott 6.plass i NM !!
Hilde og Tikila gjorde en super innsats og sporet ble belønnet med 1 premie. Stort grattis til SNVCh.NMB 06 Kahill`s Coco Chanel og Hilde !!

8.Det nærmer seg NM spor med stormskritt og en super generalprøve ble det på Hilde og SNVCh.NMB06 Kahill`s Coco Chanel .I Selbu gikk ekvipasjen til en ny, flott 1 HP på sporprøve !! Vi krysser alt vi har for den svarte damen på årets NM. Stå på Tikila og Hilde !!!!!!

2.Denne dagen var det samme antallet hunder og dommer var Svein Helgensen. Kahill`s Sleeping Beauty var sååå nære det etterlengtede certet, hun fikk CK og ble 2 BTK. Du må ikke gi opp, Inger Beate, en dag så klarer dere det!!

1.Inger Beate med Kahill`s Sleeping Beauty hadde tatt turen til dobbeltutstilling i Nesbyen denne helga. Lørdag dømte Frank Christiansen 16 springere, og Thyra vant åpen klasse med CK og ble 4 BTK.

Juli

25. Anne Helen og jeg dro til Gaupne og kennel Desperado og vi har hatt noen flotte feriedager der :) Vi startet med å gå jaktprøve del 1 med Colin i BK/UK og Svea i AK. Svea gjorde et supert apportarbeid på kanin og et fint vannarbeid på måke, hun valgte landeveien tilbake som ble veldig kronglete for henne på grunn av et gjerde,men Svea er en svært dyktig apportør som holder og holder på apporten til tross for hindringer under veis. Flott av en springer på 9 1/2 år som debuterer og blir GODKJENT i åpen klasse!! Colin gjorde et fint arbeid, rett i vann og apporterte måka i et fint grep og med avlevering i hånd. Dermed så var det dagens andre godkjente hund!!!
Colins kritikk:Rolig i skudd og kast. Villig i vannet. tar villig måka i godt grep og leverer i førers hånd.
Et meget godt apportarbeid for alderen. Normal skuddreaksjon.
En arbeidsvillig ung hund som gjør et meget godt apportarbeid. Er bare 10 mnd gammel!
GODKJENT for dommer Inger Handegård.

To generasjoner og to dyktige apportører, Svea til venstre er mormor til Colin ! Fra v.Anne Helen tar i mot måka fra NUCh.SNVCh.One Look`s Every Little Dream som består apportprøven i åpen klasse, Kahill`s Black Nightshade leverer fuglen til undertegnede og består apportprøven i UK/BK.
Foto: Inger Handegård (bildet til høyre).

Juni

Mai - juni

Colin og jeg har gått på unghundkurs. Det har vært et flott kurs med en super instruktør og med 3 deltakere så fikk vi masse tid til tilbakemeldinger. Jeg har som alltid lagt meg til litt gamle( u?)vaner når det gjelder trening av hund så det er flott med konstruktiv kritikk når man trener !! Dessverre så flytter vår dyktige instruktør til Stange nå i juli, men heldige er dere som bor i nærheten og kan gå på kurs hos henne. Heidi Kvan heter instruktøren og hun driver Meneo Hundesenter ! En dame som blant annet har ført fram 3 flatter til jaktchampions står det respekt av !! Takk til eierne av Spike (Golden) og Doffen (Labradorblanding) som gikk på kurs sammen med oss!!

Unghundkurs på Sørumsand - mai-juni 2009.

28. Nederlandske Wim Wellens hadde fått 65 påmeldte springere. Utstillingsplassen var en utrolig støvete og varm bane som med fordel kunne vært vannet før et slikt arrangement. Kahill`s Black Nightshade tok en ny flott CK i juniorklasse også denne dagen. Fin debut for en ung springergutt ! Dagen ble så absolutt springerens da Vanja med Winton man On The Moon vant gruppa og ble best in show! Gratulerer så mye!!

27. Denne dagen avholdt NSKavd Trøndelag sin utstilling der Kari Granaas Hansen hadde fått 53  påmeldte Springere samt 7  valper. Colin skulle debutere i juniorklasse denne dagen, i en alder av 9 1/2 mnd.Det var en utrolig varm dag, men vi var en gjeng som hadde funnet oss fine skyggeplasser langs en husvegg så vi hadde en fin dag. Kahill`s Black Nightshade fikk 1,2 med CK i juniorklasse og det er vi veldig fornøyd med. Her kommer dagens kritikk : Herlig hode og uttrykk, maskulin.Utmerkede proposjoner, utmerket benstamme, utmerket bakpart. Kunne hatt noe mere vinkling fram. Vakker pels. Utmerket bevegelsesmønster.I tillegg deltok Jenny i veteranklasse og det er 1 år siden hun var i ringen. Hun ble 3.best av 4 veterantisper med CK!! Jenny koste seg i ringen og travet som aldri før til tross for varmen!

21. På Grenland Hundeklubbs lydighetsprøve debuterte Inger Beate Johannessen med Kahill`s Sleeping Beauty i lydighet klasse 2. Det holdt til 137,5 poeng og klassevinner for Thyra og Inger Beate. Stort grattis til dere, nå gleder vi oss til fortsettelsen i klasse 2 :))

14. Prøven i Åfjord var en dobbeltprøve og også denne dagen sto Lise og Tikila på startstreken og det setter vi stor pris på. Det deltok 25 hunder denne dagen og NSVCh.NMB06 Kahill`s Coco Chanel imponerte dommer Tore Tårnesvik, Tikila fikk 1 med HP, hun ble prøvevinner søndag og sammenlagt vinner for helga! Vi er meget imponerte og gratulerer så mye!!!

13. Denne dagen arrangerte Tromsø Hundeklubb samt utstilling i Tromsø. Det var 3 dager før Argos fylte 9 mnd og det var veldig hyggelig at han fikk med seg et valpeshow. Gratulerer til Ruben og Merete som ble BIR valp med Kahill`s Norhern Bilberry ! De hadde dessverre ikke mulighet til å vente på gruppebedømmelsen. Vi gleder oss til Argos skal debutere i juniorklasse i høst!! Takk til Siv på kennel Nelvana som hadde trimmet han til utstillinga!

Kahill`s Norhern Bilberry 8 1/2 mnd gammel.
BIR valp i Tromsø 13.6!!

På sporprøve i Åfjord deltok Lise med NSVCh.NMB06 Kahill`s Coco Chanel. Dommer var Edvin Meistad og ekvipasjen gikk til 1.premie og ble prøvens 3.beste hund ! Gratulerer Tikila og Lise!!

De tre beste hundene på sporprøve i Åfjord 13.6. Fra v. Bodil Holm med SNVCh.Debs Seashell (2.best), Vidar Sagmyr med NVCh.Ingridbakkens Luna
(beste hund lørdag) og Lise Kolstad med SNVCh.NMB06 Kahill`s Coco Chanel (3.best).

7. NSVCh.NMB06 Kahill`s Coco Chanel deltok på sporprøve denne dagen, arrangør var NRK avdeling Trøndelag og dommer var Helge Growe.Tikila hadde en relativt laber sesong forrige år så Hilde og Lise satte ekstra pris på at Tkikla er skikkelig i gang igjen. Hun fikk følgende fine kritikk :Hunden starter i fint og rolig tempo. Markerer fersk bjørn skit på det første strekket uten at det går utover sporingen. Tar vinkler og avhopp på en utmerket måte. Hund og fører markerer sårleie etter 12 minutter. Resultatet ble strålende da ekvipasjen fikk 1 HP !! Gratulerer !

Mai

30. Dette var dagen for Norsk Spanielklubb sin hovedutstilling og Stig Arne, som var debutant på rasen, hadde fått 11 valper samt 46 påmeldte springere. Kahill`s Black Nightshade, Colin fyller snart 9 mnd nå og er såpass mye utviklet at jeg selv synes han passer bedre i juniorklasse enn på et valpeshow, men vi deltok på Colins siste valpeshow. Han ble nest best av 4 hannvalper i 6-9 mnd denne gangen. I brukshundklasse tisper deltok kun Kahill`s The Little Mermaid. Thea har aldri synes noe om utstillinger og viser seg dessverre ikke fra sin beste side, i marka er det masse action i damen, men utstillinger er bare tull, synes øyensynlig Thea. Hun fikk en fin kritikk og vant klassen med CK !

1. I dag har vi hatt besøk av Elin og Florian som eier Sara og Hanna og da ble det tid for et ståbilde av Hanna på 7 mnd. Dessverre så var det lite lys når vi tok bildene så kvaliteten er ikke den beste, men et inntrykk får en. Hanna er en herlig og svært velbygget ung tispe som jeg gleder meg til å følge videre! Sara og Hanna var på jaktanleggsprøvekurs for en uke siden og begge har som mål å gå prøve i høst! Lykke til på trening foran sporprøve og jaktanleggsprøve!!

Kahill`s Honeysuckle 7 mnd gammel!

April

26.På utstillinga i Naustdal stilte Martin Kahill`s Bright and Beautiful. Dina vant åpen klasse, men fikk dessverre ikke ck. Martin og Dina har planene klare foran årets sporsesong og vi ønsker dere lykke til !!

Kahill`s Bright and Beautiful 2 1/2 år gammel !

På Konsberg Hundeklubb stevne i Sande var det påmeldt 2 springervalper på valpeshow for alle raser. Her dømte Aud Fossum. Bjørn og Lise debuterte på valpeshow denne dagen med Kahill`s Mountain Clover. Frida fungerte flott i ringen og var en trygg og fin valp inne i hallen. Hun ble BIM for dagen. Colin ble BIR og BIG 2 , han ble kun slått av en vakker Cocker fra Skjervtun i gruppa. Nå ser vi fram til hovedutstillinga om 1 mnd !

Kahill`s Black Nightshade 7 mnd gammel!

Kahill`s Mountain Clover 7 mnd gammel!

8. På kennel With Touch , Sverige , ble det født 2 hanner og 5 tisper etter Calvdale Car Chase og Kahill`s Damsel in Distress. Peach er en super mor som tar veldig godt vare på sine 7 små. Hannene er i fargene svart/hvit/tan og lever/hvit/tan. Det er 3 lever/hvite tisper, en svart/hvit og 1 svart/hvit/tan tispe. Lykke til videre med kullet ønsker vi Peach og de andre på With Touch.

Mars

22. Stovner Hundeklubb hadde internstevne i lydighet med dommer Elisabeth Isaksen. Her deltok Helge og Dolce i eliteklasse. Dolce hadde en flott dag og gikk med fin sprut under konkurransen. Dessverre så fikk Dolce 0 i ruta da han ble liggende med potene såvidt utenfor kanten av ruta på neddekket. Og i eliteklasse medfører dette en 0, dessverre. Med en 7,5 i denne øvelsen så hadde 1.premien vært i boks ! BH.Kahill`s Dolce fikk 231,5 poeng i elite. Gratulerer Helge og Dolce !!

17.Lise sendte meg nytt ståbilde av Jennys vakre barnebarn; Coco Line`s Silky Vanilla (Ch.Barecho Just A Striking Image- SNVCh.NMB06 Kahill`s Coco Chanel). Her er Chanel 15 mnd gammel og en meget tiltalende ung springerdame! Lykke til videre med Chanel,Lise!

Coco Line`s Silky Vanilla 15 mnd gammel!

1.Siste helga i februar hadde NSK avd Trøndelag spanielsamling i Selbu og her deltok blant annet Kahill`s Wild Liquorice med eier Trond Jacobsen.Det kom positive tilbakemeldinger om en herlig springergutt fra Janne Kirknes (som hadde trimmekurs) og Lise Kolstad Tromsdal. Takk til Lise som sendte meg hodebilde av fine Aco fra helga ! Det er så flott å se en så ung hund med så vakre, mørke øyne og fint uttrykk !

Kahill`s Wild Liquorice 5 1/2 mnd gammel!

Februar

24. Denne dagen fødtes Rodneys tredje frossen sæd kull og det er utrolig flott å tenke på at han fortsetter å sette sitt preg på rasen også flere år etter sin død ! På kennel Streamside ble det født 5 hanner og 2 tisper etter GB.Sh.Ch.N DK U Ch. Chaigmarsh Orchid og Canouan French Holly. Vi gratulerer Holly med sine valper og ønsker lykke til videre!! Bilder av valpene finner du på kennel Streamside sin hjemmeside (se linkene).

7. Hvem reiser fra Oslo til Porsgrunn på utstilling den verste ekstrem-vær helga på Østlandet på mange år? Det lavet snø ned i enorme mengder og hjemturen ble tøff. Det må jo være gale hundefolk som Wenche Farstad og undertegnede som ikke holder oss hjemme en slik dag. NSK avd Telemark hadde utstilling der det var påmeldt 7 valper og 40 voksne springere. Dermed ble det ny dommer på de voksne; Bente Bjerkaas som jeg mener debuterte på rasen denne dagen. Lisbeth Campbell dømte 7 springervalper samt BIS-valp. Kahill`s Black Nightshade travet inn til BIR og siden BIS valp!! Wenches Kahill`s White Orchid To Streamside ble nr 2 i sin klasse etter en tispevalp fra Ursa Major.BIM valp ble 7 mnd gamle Ursa Major`s Sweet Lips. Jeg stilte også With Touch Nostalgia i unghundklasse (hun fyller 2 år til uka) og Neala fikk 1/3 HP. Neala er enda ikke ferdig utviklet, men skal få komme ut når hun har blitt litt eldre.Grattis til Wenche som fikk CK på fine Jaffa i veteranklasse og ikke minst, Knut som førte Sally (working) til sin andre 1 EK på svensk jaktprøve samme dag!!

With Touch Nostalgia 2 år gammel !

Det kom en hyggelig hilsen fra Siv på kennel Nelvana som hadde hatt besøk av Kahill`s Northern Bilberry til trimming. Tusen takk for innsatsen både til Siv og eier ! Det er veldig hyggelig å få rapport om en velfungerende liten Thea sønn. Lykke til videre!

Kahill`s Northern Bilberry, knappe 5 mnd.

Kahill`s Northern Bilberry

Januar

28. I dag ble Kahill`s Damsel in Distress øyenlyst uten anmerkning!

27. Jeg har fått nye ståbilder av supervakre Kahill`s Damsel in Distress som bor på kennel With Touch i Sverige. Jeg er spent på hva Peach etter hvert kan bidra med avlsmessig på kennelen.

Kahill`s Damsel in Distress på 2 1/2 år !

26. I Trondheim bor Kahill`s Wild Liquorice som eies av Trond Jacobsen med familie. Det kommer rapporter fra en familie som stortrives med hunden sin og ikke minst datter Rikke er aktivt med i hundeholdet. Dagen før hadde Aco, som han kalles, vært hos Vanja til trimming og sammen hadde de tatt ståbilder samt hodebilder av Aco. Tusen takk til Vanja som klippet han og stilte han opp til fotografering og tusen takk til Trond og Rikke som sendte meg masse fine bilder. Det er ekstra hyggelig for en oppdretter som bor langt unna og som gjerne skulle ha sett valpene fra det siste kullet i oppveksten.

Kahill`s Wild Liquorice drøye 4 mnd gammel!

Kahill`s Wild Liquorice drøye 4 mnd gammel!

24. Dette var dagen da to av Theavalpene skulle debutere på valpeshow. Stedet var Folloutstillinga i Enebakk der det var påmeldt 3 Springervalper og 120 valper i alt for dommer Anne-Marit Traaholt. Kahill`s Black Nightshade ble BIR og kullsøsteren Kahill`s Lilly-Of-The-Valley, som eies av Linda Gruben, ble BIM. Det ble en laaaaang utstilling og masse ventetid så når vi endelig kom til gruppa var Colin sliten og hadde ikke mere å gi. Så vi ble uplassert i gruppa. Men en hyggelig debut for søsknene. Florian kom med Hanna, eller K. Honeysuckle, som hun heter og det var veldig hyggelig å se hvor sosiale og trygge valpene var i den store hallen med mye støy da agliity ringen var nærmeste nabo til valperingen.
Colins kritikk var meget god : 4 mnd gammel vakker hannhund, korrekt bitt, utmerket front, vakre øyne og ører, meget godt vinklet fram og bak, utmerket over og underlinje, beveger seg utmerket fra alle sider, vakker pels og farge, prima gemytt, velvist.

Kahill`s Black Nightshade ble BIR Kahill`s Lilly-Of-The-Valley ble BIM

3. Anne Helen og jeg har vært på besøk hos kennel Hazelbird ved Inger Beate Johannessen i Skien for å se på 7 uker gamle valper etter Ch.With Touch Miles Davis og Kahill`s Sleeping Beauty . 6 hanner og 2 tisper, en gjeng med herlige, sosiale valper som det sikkert blir veldig hyggelig å få som nye valpekjøpere. Flere skal til jegere og det har vært et stort ønske fra oppdretteren som bruker Thyra aktivt på jakt og jaktprøver. Jeg synes mye om kullet og ønsker de lykke til videre! Legger ut en liten smakebit på et par av valpene .

Hannvalp på 7 uker etter Davis og Thyra.

Tispevalp på 7 uker etter Davis og Thyra.

 2. Det kom en hyggelig hilsen fra Elin og Florian som eier Kahill`s Bundle of Joy ; Sara og Kahill`s Honeysuckle ; Hanna. Sara på 2 1/2 år, som er en kjempetrivelig og stødig springer, har tatt i mot lille Hanna , nå 3 1/2 mnd, på en super måte og de to trives godt sammen. Det blir et spennende år med mye trening og hygge med 2 hunder i familien , og etter hvert skal Hanna få prøve seg på valpeshow ! Det er ikke lenge siden jeg traff Hanna og Sara så jeg ser fram til at Hanna skal være med på utstilling!!

Sara og med lillesøster Hanna !!
Foto : Florian Folkersma.