NYHETER 2017

Juli

1. Jeg hadde meldt meg på til Vestfold Harehundklubb sin sporprøve i Andebu området, og var veldig glad for å komme med på prøven da det var 26 påmeldte denne dagen. Det var en ekstremt varm dag; rundt 25 grader og hva trakk jeg? Joda, jeg fikk det fysisk mest krevende sporet som gikk opp og ned stort sett i hogstfelt. Det var svært krevende !! Men Lykke imponerte virkelig i varmen, det var ingen ting som stoppet henne og hun hadde intet tap. I vinkelen med avhopp rundet hun vinkelen og bare fortsatte. Det var så moro å oppleve hvor sikker hun var og lykkelige var vi begge år vi kom til sporslutt :) Dommeren skrøt masse av henne og sa hun fremsto som en meget rutinert sporhund. Hun imponerte meg med et utrolig samarbeid for når jeg slet med å komme fram i alt hogstfeltet så stoppet hun opp et øyeblikk, hun snudde seg og forsikret seg om at jeg var med. Fy søren så glad jeg var og stolt over denne fine kritikken fra dommer Solveig Haugen Jonsen: Et prikkfritt sporarbeid i et svært utfordrende terreng og svært utfordrende bunnvegetasjon. Hunden gjør et særdeles godt sporarbeide uten tap i et utmerket tempo. En ekvipasje som samarbeider på en utmerket måte. Det ble utdelt 2 x HP på prøven og verdens beste Lykke min fikk 1 HP og ble prøvens nest beste hund !! Gratulerer også til Ian med NORDVCH Kahill`s Simply The Best som fikk en fin 1.premie på samme prøve.

 Juni

25. Ny dag med nye muligheter. I klasse 2 var det matskåler, Lykke fikk trekk for snusing her og en dobbeltkommando. Ellers var det en mye bedre gjennomført bane denne dagen og Lykke fikk 195 poeng som faktisk også er direkte opprykk! Colin gikk veldig bra også i dag, og endte til slutt på 194 poeng og nr 2 i eliteklasse. Denne dagen var det 2 som kom igjennom eliten og morsomt var det at vi ble slått av en springer. En flott rallyhelg der jeg møtte mange hyggelige nye rallyfolk og koste meg!

Vinnere av eliteklassen søndag 25.6 hos Fosen brukshundklubb. Fra v nr 1 Marit Hansen med Snow Show Cute Hera og nr 2
NUCH NSEVCH NRLCH BH Kahill`s Black Nightshade, begge med 1 premie og dette var Heras første cert i rally.

RL1RL2 Desperados Finnair; Lykke går til 195 poeng og vinner klasse 2!

24. Jeg hadde gledet meg masse til årets sommertur til Trøndelag og Verdal, men først gikk turen til Fosen Brukshundklubb sitt dobbeltstevne i rallylydighet med Berit Smaaland som dommer begge dager. Første dagen gikk Lykke til 187 poeng og ble nr 3 i klassen og fikk dermed sin nye tittel RL1 RL2 Desperados Finnair. Colin gikk superbra, vi fikk 2 poeng trekk på skjev rygging og 2 poeng trekk på en dobbeltkommando så det holdt til 196 poeng. Alle de andre i eliten disket denne dagen så vi sto alene igjen på pallen.

April

26. Hurra for Lakris etter Kelvin og Lykke som nå er HD avlest med A hofter. Dermed er 7 av 7 HD røntget og alle har A hofter, stor glede over et så supert resultat! Takk til dere alle som har stilt opp og bidratt til dette!

21-22. Stort grattis til Ian og Makenna; NORDVCh Kahill`s Simply The Best som startet på sporprøve i Østfold både lørdag og søndag, de gikk til en fin 1 premie med HP lørdag og 1 premie søndag. Dermed er de allerede kvalifisert til deltakelse i årets NM spor, herlig :)

7. Så kom det flere hyggelige HD resultater; Luna og Emil etter Kelvin og Lykke er begge avlest med A hofter. Tusen takk til eierne som har stilt opp! Nå er 6 av 7 i dette kullet HD røntget og alle har A hofter!

1. Neida, dette var ingen 1.april spøk, men natt til 1.4 ble kullet etter NUCH NSEVCH NRLCH BH Kahill`s Black Nightshade og RL1 Desperados Finnair født. Det ble ikke så mange som vi håpet på, men riktig fine var de som kom; 2 hanner (svart hvit tan og svart hvit) og 1 tispe (svart hvit tan). Alle valpene er bortbestilte.

Mars

23. Fin dag der de 4 første Kelvin - Lykke barna ble HD avleste; og alle 4 fikk A hofter !! Gratulerer og tusen takk for at dere stilte opp Ann-Kristin og Zorro, Tore og Swix, Roar og Noah, Pål og Spike. I tillegg ble Luna røntget, og bildene var av god kvalitet, men dessverre så var reg nummeret delvis skult så NKK har sendt bildene i retur. Luna må derfor røntges på nytt og har fått time 3.april.

Januar

27. Det var nytt rallystevne hos Hadeland Hundeklubb i dag.Colin gikk superbra! Jeg var litt sen til å gi beskjed om en holdt som han dermed ble helt uforberedt på, da hoppet han tilbake på plass, men støtte i meg og fikk dermed trekk for FK; fysisk kontakt som er minus 3 poeng. Men 197 poeng og nr 3 på pallen i en stor eliteklasse med 37 deltakere er superbra, jeg er strålende fornøyd!

21. Jeg hadde meldt på til dobbeltstevne i Arendal denne helga. Lykke fikk dessverre løpetid og kunne ikke starte. Arendal og omegn Hundeklubb hadde et flott arrangert dobbeltstevne i Sørlandshallen og dommer var et nytt bekjentskap for meg; Crystal Lianne Kay, en veldig trivelig dommer. Lørdag disket Colin fordi dommeren mente ståen i sitt-stå-dekk ikke var tydelig nok, kan enda ikke skjønne at dette ikke var en IT, men dommeren bestemmer. Søndag hadde hun laget en bane som var midt i blinken for oss; bortsett fra 3 skritt rygg så gikk jeg inn i ringen og følte at dette skulle vi klare. Det ble et flott løp som gikk helt på skinner; bortsett fra rygginga der jeg snublet i Colin som skjente ut når jeg støtte borti han. Dommeren ga oss en FK; fysisk kontakt som betyr minus 3 poeng. Det spilte ingen rolle, vi klarte dermed 197 poeng, fikk vårt siste cert og Colin fikk sin nye vakre tittel norsk rallylydighetschampion; NUCh NSEVCh BH NRLCh Kahill`s Black Nightshade. Han ble også rasens andre norskeide trippelchamion, vi er superstolte og superglade. Jeg var så heldig å få låne med meg fineste Helma til Anne Helen. I ny hall og med ny fører gikk hun superbra, dessverre så gjorde jeg en førerfeil da jeg ikke klarte å telle riktig antall skritt når vi rygget, men det var jammen ikke fineste Helma sin feil ;)

NUCH NSEVCh BH NRLCh Kahill`s Black Nightshade med sitt barnebarn RL1 Engsoleias Aleah.

NYHETER 2016

Stor gratulasjon til Ian Farquhar med NORDVCh Kahill`s Simply The Best som ble nr 7 på
årets sporspaniel i Norge i 2016 og NUCh NSEVCh BH Kahill`s Black Nightshade som ble
nr 7 på årets rallylydighetsspaniel samme år!

September

25. Så kom den største dagen jeg har hatt i rallylydighetsringen noensinne og en dag jeg vil minnes med stor glede! Indre Østfold Hundeklubb hadde rallylydighetstevne med Lajla Lyseggen som dommer. Først ut var RL1 Desperados Finnair, Lykke i klasse 2. Denne gangen klarte jeg å slappe av og ha det hyggelig i ringen, Lykke fikk en helt annen fører og blomstret i ringen. Vi endte på 194 poeng, 1 premie og ble nr 3 i klassen!  Så var det NUCh. N SEVCh. BH Kahill`s Black Nightshade, Colin, i eliteklasse. Jeg varmet opp noe lenger enn jeg pleier og fikk litt lek inn før start, Colin storkoste seg i ringen og gikk som en kule. Vi fikk en bane som passet oss veldig bra og jeg klarte å holde hodet kaldt som fører! Jeg gikk ut av banen med en virkelig godfølelse :) Og på premieutdelingen skjedde det utrolige; vi vant eliteklassen med 200 poeng og fikk vårt andre rallycert! Jeg er så ydmyk og stolt over mine 2 fantastiske springere og superglad for de fine resultatene! Tusen takk til Anne Helen som var med på turen i dag, krysser fingre for at alt klaffer for deg og fineste Helma til helga :)

Pallen i rallylydighet klasse 2 i Askim 25.9! Nr 3 ble Ellen og Lykke med 194 poeng!
Foto: Fredrik Nagel-Røkholt.

Pallen i elite klasse rallylydighet i Askim 25.9. Colin og Ellen vinner med 200 poeng og rallycert nr 2!
Foto: Anne Helen Smedsrud.

17.Denne gangen var både Lykke og Colin påmeldt i rallylydighet hos Eidsvoll Hundeklubb og for Lykke var det debut i klasse 2. RL1 Desperados Finnair starter med litt heng, jeg blir stressa av dette og fører henne ved å henge over henne, fy, fy til meg!! Dette synes Lykke er ubehagelig og trekker ut fra meg, naturlig nok, men flinkeste jenta mi jobber bra og vi får 184 poeng og 1.premie i klassen :) Veldig glad for denne! Colin disker da han ikke vil ned i en sitt på avstandskommando og kommer mot meg i steden for. Dommer var Inger Dragland, en dommer som jeg opplever setter superfine baner!

4. NSK avd Oslo Akershus hadde utstilling på vakre Hvam og tyske Herbert Klemann dømte rasen. Jeg stilte Zorro; Kahils Black Woodpecker, i valp 6-9 mnd, takk for at dere hadde lyst til å være med Ann-Kristin som er eier! Zorro var flink i ringen, men det er jammen ikke så lett å løpe i ringen sammen med en annen hund når man ikke er vant til dette. Han ble nr 2 i klassen og fikk en fin kritikk:) Lykke fikk VG denne gangen.

Juli

31. Moss og omegn Hundeklubb hadde utstilling der Ozan Belkis dømte springerne, et ukjent dommernavn for meg. Jeg stilte kun Lykke; RL1 Desperados Finnair, som fikk excellent og ble nr3 i en større åpen klasse tisper.

9. Colin var påmeldt elite rallylydighet på Vålerbanen og gikk til 2. premie for dommer Inger Dragland.

Juni

19. Hokksund hundeklubb arrangerte rallylydighetsprøve i Hokksund denne dagen. Stedet var nytt for meg, men fine grønne gressletter og parkering nærme ringen gjorde dette til et flott sted å konkurrere. Det var supervarmt, men det var det kanskje ikke så rart at arrangøren ikke hadde noen kontroll over. Dommer i eliten var Ghita Fossum, det er første gang jeg har gått for henne. En spennende og utfordrende bane som felte mange, det var 6 av 25 som ikke disket. Colin gikk til 2.premie, vi fikk dessverre 6 poengs trekk på slalåmen så her må det gjøres en treningsinnsats for det holder ikke i en eliteklasse. Litt trekk andre steder også, men denne dagen var jeg veldig fornøyd med å klare banen og at vi ble nr 4 i klassen :)

13. I dag har vi hatt fint trimmebesøk av Zorro med eier Ann Kristin. Kahill`s Black Woodpecker som Zorro egentlig heter er nesten 4 mnd på fotoet.

Kahill`s Black Woodpecker, Zorro, 4 mnd gammel og supersøt :)

12. Samme arrangør som tre dager tidligere og her slo NORDVCh. Kahill`s Simply The Best med fører Ian virkelig til. Makenna gikk strålende og Ian gjorde en super førerjobb, dermed endte ekvipasjen på imponerende 1 med HP og ble prøvens beste hund av 12 startende! Vi er kjempestolte og glade over at ekvipasjen nå er NM kvalifisert og vi håper dere kommer med :) Dagens dommer var Elin Anita Gjerde.

9. NSK avd Sogn & Fjordane hadde kveldssporprøve denne dagen og her deltok Nord V Ch.Kahill`s Simply The Best; Makenna og Ian. Dommer for dagen var Inger Handegård som ga Makenna 1 premie og prøvens beste hund. Gratulerer så mye Ian og Makenna! Tidligere denne sesongen har ekvipasjen gått til i alle fall 5 x 1 premie, men oppi valpekull osv gikk jeg dessverre litt surr i antallet, men dyktige har dere vært :)

Februar

17. Denne dagen ble det valpefødsel og det kom 5 hanner og 2 tisper; alle er svart hvite og den minste hannen samt den minste tispa er svart/hvit/tan. Alt er vel med mor og barn! Bilder og oppdateringer om valpene finner du på siden valpedagbok.

10. På NSK avd Østfold sitt årsmøte ble Ian med Makenna; NORDVCh.Kahill`s Simply The Best kåret til avdelingens beste sporspaniel i 2015, vi sender en stor gratulasjon til dere begge!!

Leder av avd Østfold; Vibeke Kvisler og vinner av avdelingens sporspaniel Ian med Makenna ble hedret på årsmøtet. Vi gratulerer!

Januar

30. Hadeland hundeklubb hadde rallystevne denne dagen og jeg startet i eliteklasse med NUCh.NSVCh.BH Kahill`s Black Nightshade. Mye fungerte veldig bra, men Colin tok de to siste pinnene samtidig i slalåmen og fikk som ventet problemer på 3 skritt rygging. Dommer var Berit Smaaland, min første start for denne dommeren. Colin endte på 181 poeng og 2.premie i eliteklasse. Det hjelper oss ikke videre mot tittelen, men det er uansett mye hyggeligere å gå til premiering enn å diske!

15. Vi var på ultralyd med RL1 Desperados Finnair og hun var drektig med mange valper. Nå gleder vi oss masse til Kelvin - Lykke valper rundt 20.2! Se mer under nye kull dersom du er interessert i valp fra denne kombinasjonen.

Desember

19-20. Jeg har hatt en veldig trivelig helg på kennel Fire`N Ice hos Lotta Claesson i Sverige. Det ble 2 meget vellykkede parringer med EUJW-15 Fire`N Ice Magic Rhytm og RL1 Desperados Finnair. Nå håper vi på valper ca 20.2.16 og gleder oss masse :)  Takk til Lotta for at jeg fikk bruke herlige Kelvin på Lykke!

8. Kahill`s Wild Life er avlest med A hofter så nå kan vi glede oss over at hele kullet er HD frie!

Oktober

28. Kahill`s Wild West ble avlest med B hofter og kullbroren Kahill`s Wild Wind ble avlest med A-hofter; begge er HD-frie!

13.Kahill`s Wild Rose ble avlest med B-hofter; HD-fri!

September

13. Etter rallystevnet dro vi rett til Lillehammer og overnattet der for Lykke var påmeldt til Hundorp utstillinga. Wera Hubenthal dømte 12 springere denne dagen. RL1 Desperados Finnair var den eneste i åpen klasse som fikk CK, hun ble 3 BTK med reserve cert. En veldig hyggelig helg var det!

Ekstra hyggelig var det når det tikket inn en melding fra Finland der dyktige Colin datteren SEVCh. Kristaras Graceful Ginza fikk 1 premie på finsk sporprøve og dermed fikk hun sin finske tittel. Hennes eier Anette Palm og Grete som hun kalles har også gått til 1 premie i Norge, men Grete er enda for ung til å få sin siste utstillingspremie i åpen klasse for sitt norske sporchampionat! Stort grattis med en flott finsk tittel!!

12. Vi deltok på Drøbak Hundeklubb sitt rallylydighetsstevne i Drøbak. Lykke gikk klasse 1 og hun fikk 1 premie og dermed sin første tittel, RL1 Desperados Finnair! Eliteklasse hadde slalom og denne sliter vi med så Colin fikk 178 poeng og 3.premie i eliteklasse. Nå må vi ta tak i vår slalomtrening slik at vi ikke mister så mange poeng her! For neste stevne er allerede 24.10 på Hadeland.

6. Hedemark Dachshundklubb avholdt sporprøve på Løten 6.9 og Ian med NordVCh Kahill`s Simply The Best avsluttet sin sporprøvesesong på en imponerende måte med 1 med HP og prøvens nest beste hund av 33. Well done Ian og Makenna, dere er et superpar på spor :)

August

15. Norsk Bassetklubb avholdt sporprøve og dyktige NORDVCh.Kahill`s Simply The Best fikk en flott ny 1 premie! Grattis Ian og Makenna!

8. Dobbelt rallylydighetsstevne på Nordfjordeid denne helga og både Lykke og Colin startet. Desperados Finnair fikk lørdag sin andre 1.premie i klasse1! NUCh.NSEVCh.Kahill`s Black Nightshade, Colin, gikk superbra på lørdagen og stor var gleden når det holdt til 191 poeng, 1 premie og vårt første cert i rallylydighet. Juhuuuu !!! Dagen etter fikk vi slalåm bestående av 12 pinner og her pådro vi oss 4 x dobbeltkommandoer; ikke for bruk av ny kommando ,men for bruk av kroppen. Nå må det trenes slalåm for dette er altfor mange poeng å miste. Vi fikk 178 poeng i eliten og i den klassen er dette en 3.premie. Jeg slappet av mye bedre i ringen med Lykke og dermed gikk hun mye finere på søndagen, vi fikk kun 4 poeng trekk denne dagen, men så klarte jeg å gå feil vei i en 360 grader vending og det for andre gang med Lykke på rallystevne. Stor fyyyyyy til føreren og masse ros til fineste Lykke. Dommer begge dager var Merete Kristensen, som alltid en veldig hyggelig dommer å starte for :)

Juni

28.Hamar og omegn Hundeklubb hadde rallylydighetsprøve på Løten. Flotte forhold på banen, men veeeldig varmt å gå for både hund og fører! Dessverre så kommer mine nerver og Colin demper meg når han går, han kommer opp igjen ved ros da han kjenner igjen den føreren han er vant til å gå med og gjør en fin innsats. Fineste Colin min som må slite med en fører som ikke alltid klarer å slappe av i ringen. Vi gikk til en fin 2.premie, gledelig var det vår første elitepremiering og det var veldig hyggelig :) Nå må vi jobbe sammen fram mot nye utfordringer!

27.Stort grattis til Ian og NORDVCh.Kahill`s Simply The Best som denne dagen ble NM spor kvalifisert, vi krysser fingre for at dere kommer med på NM!! På Vestfold Harehundklubb sin sporprøve gikk Makenna til 1 HP spor og ble prøvens 3.beste hund. Gratulerer så mye !!

13. Da ble det en tur til SKK Avesta der Vidar Grundetjern dømte 48 springere. NUCh.N SEVCh.BH Kahill`s Black Nightshade vant klassen sin med CK, men best gikk det for Desperados Finnair for hun vant unghundklassen med CK, ble 3 BTK med reserve cert!

14.Ny sporprøve der NordVCh.Kahill`s Simly The Best fikk 1 premie, dyktige er dere :)

Mai

31. På NSK avd Østfold sin sporprøve gikk både Nord VCh.Kahill`s Simply The Best og NordVCh.Kahill`s Hey Soul Sister til en fin 1.premie! Gratulerer begge to:)

17. På selveste 17.5 var det 2 superdyktige springere med eiere som deltok på finsk sporprøve på Åland. I Finland kan en ekvipasje gå til max 50 poeng. N SEVCh.Kahill`s Hey Soul Sister og eier Stein Andersen gikk til en fin 1 premie, samt 48 av 50 poeng og ble nr 2! Enda et lite hakk bedre fikk N SEVCh.Kahill`s Simply The Best som fikk 1 premie med 49 av 50 poeng og prøvens beste hund!  Gratulerer så mye Stein og Mocca samt Ian og Makenna, jeg er superstolt av dere og gratulerer så mye med det nordiske viltsporchampionatet!

Ny nordisk viltsporchampion; NordVCh.Kahill`s Hey Soul Sister med eier Stein Andersen!

14. På Moss og omegn rallylydighetsstevne gikk Lykke; Desperados Finnair til 191 poeng og ble nr 5 i klasse 1 for dommer Laila Lyseggen. Gratulerer fineste Lykke min :)
På sporprøve i dag fikk NordVCh.Kahill`s Hey Soul Sister 1 premie og NordVCh.Kahill`s Simply The Best fikk 2 premie.

April

25. På Norsk Retriever Klubb avd Østfolds sporprøve deltok Stein med Mocca; N SEVCh.Kahill`s Hey Soul Sister og Ian med kullsøsteren Makenna; N SEVCh.Kahil`s Simply The Best. Det ble en flott start på sporsesongen til Mocca og Makenna da begge gikk til 1 premie. Vi gratulerer!

23. Hos Veslemøy Drangevåg, Kabelvåg (Lofoten), ble det født 7 valper; 4 hanner ( 2 lever/hvite og 2 Lever/hvite/tan) og 3 tisper (alle lever/hvit/tan) etter Finnlidens Good By Heart og NVCh.Kahill`s Let Me Entertain You. Se under nye kull dersom du er interessert i en valp fra denne kombinasjonen!

13. Desperados Finnair ble øyenlyst og gonioskopert uten anmerkning; dog med 1 feilstillt øyehår av veterinær Ernst-Otto Ropstad ! Yes, da er Lykke klar for kull våren 2016!

11. I dag hadde vi besøk av denne finne gutten; Storm på 9 mnd, Kahill`s Wild Wind. En herlig og velfungerende valp som Camilla og Stian tar så godt vare på :)

Kahill`s Wild Wind; Storm 9 mnd gammel!

Februar

3. Vi var hos Fet og omegn hundeklubb som hadde teorikveld om de nye bruksreglene og der det var mulighet å få hunden sin målt i høyden av bruksdommer Geir Bjørge Larsen. Colin og Lykke fikk dermed sitt målebrev for start på bruksprøver i middels klasse; for hunder mellom 35 - 54,9 cm. Ch.Kahill`s Black Nightshade ble offisielt målt til 53 cm og Desperados Finnair til 49,5 cm. Nå blir det spennende om jeg kommer så langt i treninga at det kan ble start i klasse D spor denne sesongen :)

November

30. Vi avsluttet årets prøvesesong hos Hadeland Hundeklubb der det var 140 påmeldte hunder på rallylydighetsstevne og dermed var dette årets største rallystevne. Merete Kristensen dømte 20 hunder i klasse 3. Den første øvelsen er min og Colins største utfordring og jeg ble med en gang litt motløs over denne starten, men så sa jeg til meg selv at dette SKAL vi klare og med den innstillingen klarte jeg å gå inn i ringen. Da funker Colin på sitt beste, muttern er slik hun pleier å være og det er gøy å jobbe sammen med henne. Det ble en flott gjennomføring for oss, vi hadde ingen repetisjoner og fikk 198 av 200 poeng i klasse 3, dette holdt til klassevinner (kun 6 hunder kom igjennom uten disk i denne klassen) og det beste av alt direkte opprykk til eliteklasse i rallylydighet. Verdens beste Colin, jeg er så uendelig glad i den hunden! NUCh.N SEVCh.BH Kahill`s Black Nightshade har blitt elitehund og vi gleder oss til neste år i eliteklassen !!

1. Drammen Brukshundklubb hadde fått rekordpåmelding på sitt rallystevne med 135 hunder og jeg hadde meldt på Colin i klasse 3. Siden vi har disket på de 3 siste startene i klasse 3 hadde vi som mål å komme igjennom uten disk denne gangen. Det er innskjerping av rallyreglene nå og lange kommandoer skal slåes ned på, jeg valgte allikevel å føre Colin slik han er vant til og så får vi ta tak i de lange kommandoene mine etter stevnet. Colin var virkelig på, vi trengte ingen repetisjoner og jeg følte at dette hadde gått bra ! Ble veldig glad når NUCh.N SEVCh.BH Kahill`s Black Nightshade til slutt sto på pallen med 189 poeng og nr 3 i klassen og det er superbra i en så stor konkurranse!! Men det manglet sure 1 poeng på napp; vi var 1 poeng unna 1 premien i klassen..!

NUCh.N SEVCh.BH Kahill`s Black Nightshade nr 3 i klasse 3 på rallystevne i Drammen 1.11.

Oktober

9. HIPP, HURAAAAAAAAA !!! I dag ble Desperados Finnair, Lykke avlest med A- hofter. Veldig glad og lettet over dette! Samme dag ble også NVCh. Kahill`s Let Me Entertain You, til Veslemøy Drangevåg, øyenlyst og gonioskopert uten anmerkning! Nå kan dere begynne å planlegge kull Veslemøy :)

5. Vi sender mange gratulasjoner til de dyktige Colin-Tia barna fra kennel Kristara i Sverige som har blitt svenske viltsporchampions kun 1 år gamle! Dermed kan de titulere seg SEVCh.Kristaras Graceful Gambler og SEVCh.Kristaras Graceful Ginza. Colin sender store snutepuss til sine dyktige avkom !!

September

20. På Sortland Hundeklubb sin utstilling stilte Veslemøy sin NVCh.Kahill`s Let Me Entertain You og Tara imponerte med å vinne åpen klasse med CK og ble 4 BTK! Gratulerer :)

7. Denne dagen gikk ferden til Gudbrandsdal Hundeklubb sin utstilling på Hundorp der jeg hadde meldt på både Colin og Lykke for Alex Krasilnikoff. Det var 12 påmeldte springere. Best gikk det for NUCh.NSEVCh.BH Kahill`s Black Nightshade som vant championklassen med CK og ble BIM. Min egen Desperados Finnair var helt nedrøytet og fikk ex og ble 3 JKK.

August

24. N SEVCh.Kahill`s Simply The Best; Makenna og Ian gikk til en flott 1 med HP og ble 3.beste hund på NKK avd Telemark sin sporprøve i Skien. Stort grattis !!

9. Ny 1.premie på sporprøve til N SEVCh.Kahill`s Simply The Best og Ian !

2. Denne dagen var det NM i spor i Agder og på startstreken i sitt første NM sto Ian med N SEVCh.Kahill`s Simply The Best. Makenna gjorde et flott sporarbeide og ble belønnet med en fin 1.premie, stort grattis med flott NM innsats!

Juli

11 og 12. Laila, Inger og jeg hadde bestemt oss for en jentetur til SKK sin dobbeltutstilling i Tvååker. Fredagens resultater velger jeg å gå forbi, men lørdag ble en hyggeligere dag, da dømte Hans Lehtinen fra Finland! NUCh.N SEVCh.BH Kahill`s Black Nightshade stilte i jaktklassen og vant denne med CK! Desperados Finnair stilte i en stor juniorklasse med 10 deltakere fikk excellent og ble nr3. Siden inngikk vi i kennel Desperados oppdretterklasse som fikk HP! Takk for 2 hyggelige dager til Inger og Laila:)

Juni

28. Jeg hadde lenge drømt om en tur til Lofoten; jeg hadde lyst til å stille ut og ha noen feriedager i vakker Lofoten natur og i år gjorde jeg noe med det. Jeg hadde meldt på alle mine tre, men Thea fikk være med Anne Helen på fjellet og hadde noen supre dager sammen med henne! Vågan Hundeklubb hadde utstilling i Svolvær denne dagen og Svein Helgesen dømte 5 springere, han er en kjempehyggelig dommer som det er flott å debutere for. Jeg stilte NUCh.N SEVCh.BH Kahill`s Black Nightshade som fikk CK og ble beste hanne. Så var det Lykke; Desperados Finnair, sin tur til å debutere på utstilling og hun slo en  veldig søt Barecho tispe i juniorklasse, fikk CK , Cert og ble beste tispe. Veslemøy med NVCh.Kahill`s Let Me Entertain You vant åpen klasse med CK og ble 3.btk. Stort grattis til fineste Tara og Veslemøy! Da ble det Veslemøy som hjalp meg i BIR med Lykke og jammen var det ungdommen som vant :) Og Colin ble BIM denne dagen. Jeg stilte Lykke på slakt bånd gjennom dagen og det taklet hun superfint. Gruppa gikk over all forventning da Svein satte Lykke opp som gruppevinner. En fantastisk debut for oss! Tusen takk til Veslemøy for all hjelp og gjestfrihet med hyggelig samvær, felles tur og deilig middag!

7-8. Åfjord JFF avholdt 2 sporprøver denne helga og her deltok drøye 11 år gamle N SEVCh.NMB06 Kahill`s Coco Chanel med eier Lise. Det var svært tørt i terrenget og mange hunder gikk til 0 denne dagen. Men den gamle spordronningen Tikila imponerte igjen, hun fikk 1.premie begge dager, og hun ble prøvens beste hund begge dager samt sammenlagt vinner på begge prøvene samme helg. Ingen HP ble utdelt på prøvene. Vi er imponerte over denne ekvipasjen og sender mange gratulajoner !! Superbra jobba av dere begge :)

Mai

25. Flateby Hundeklubb hadde lydighetsprøve denne dagen og Helge med BH Kahill`s Man In The Mirror fikk 213 poeng som holdt til 3.premie i eliteklasse! De fikk 1x5 og 1 x 0 så resten av poengene var fine!

24. På sporprøven på Temmen gikk Ian med N SEVCh.Kahill`s Simply The Best til 2. premie denne gangen. Selv var jeg på årets hovedutstilling i Tønsberg der dommer Christina Daniels hadde fått 35 springere påmeldt. Jeg stilte fine Megan som nå bor hos Gro med familie og Kahill`s White Orchid to Streamside fikk excellent og ble nr 3 i åpen klasse. Min fine gamle 10 åring N SEVCh.Kahill`s The Little Memaid ble nr 2 med CK i veteranklasse. Dagens høydepunkt var imidlertid utdeling av diplomer til årets mestvinnende der min egen NUCh.N SEVCh.BH Kahills Black Nightshade ble årets allsidighetsspaniel. Superstolt av den fine arbeidshunden min :)

11. Jammen hadde Ian meldt på Makenna til enda en sporprøve denne helga og det var hos Norsk Dachshundklubb avd Follo/Østfold der ekvipasjen imponerte stort, de fikk utmerket på samtlige punkt og en flott kritikk startet med "Alt utføres perfekt i dag" og de fikk 1 med HP. Dommer var Arve Hansen. Dermed er Ian med N SEVCh.Kahill`s Simply The Best kvalifisert til årets NM i spor og vi gratulerer så mye, bøyer oss i støvet og håper virkelig dere kommer med på NM !!!

10. NSK avd Østfold hadde sporprøve i Rakkestad denne dagen og her deltok Ian med N SEVCh.Kahill`s Simply The Best på årets første sporprøve for denne dyktige ekvipasjen. De gikk til en flott 1.premie og vi gratulerer!
Selv deltok jeg på Toten og omegn Hundeklubb sitt valpeshow der dommer Turid Stamnes hadde fått 2 springervalper til bedømmelse. Lykke; Desperados Finnair, snart 9 mnd gammel deltok på sitt siste valpeshow før JK. Lykke var i flott showhumør og det er moro å vise henne for hun viser så stor glede når hun løper. Hun ble BIR og BIG 2; kun slått av en Labrador som endte opp som BIS 2. Veldig fornøyd med det :)

 

NYHETER 2013

Desember

Så var det tid for oppsummering av året ved hjelp av årets mestvinnende lister. Selv har jeg hatt som mål å prøve å stå øverst på årets allsidighetsspaniel 2013, en utmerkelse det står stor respekt av for meg :) Derfor var det en stor glede å klare dette ved hjelp av følgende resultater: BIR og BIG-2 på utstilling, godkjent apportprøve i BK, 1 HP på sporprøve og 3.premie i klasse 3 lydighet. Vi hadde også direkte opprykk til klasse 2 og 3 i rallylydighet, men enda regnes ikke rallylydighet med til årets mestvinnende, men vi krysser fingre for at rallylp blir med for 2014! Vi takke også Ian med Makenna, Stein med Mocca, Lise med Tikila, Helge med Presto samt meg selv med Colin og Thea for topp resultater i 2013. Her kommer Kahill-hundenes flotte plasseringer i 2013:

Lydighet:
Nr.2 - BH Kahill`s Man In The Mirror
Nr4 - NUCh.N SEVCh.BH Kahill`s Black Nightshade

Spor:
Nr.4 - N SEVCh.Kahill`s Simply The Best
Nr.7 - N SEVCh.Kahill`s Hey Soul Sister
Nr.11 - NSVCh.NMB07 Kahill`s Coco Chanel
Nr.13 - NUCh.N SEVCh.BH Kahill`s Black Nightshade
Nr.18 - N SEVCh.Kahill`s The Little Meraid

Allsidighet:
Nr.1 - NUCh.N SEVCh.BH kahill`s Black Nightshade

November

9. Norsk Collie Klubb avholdt lydighetsprøve i Ridehuset på Alna i Oslo og her var Presto påmeldt i eliteklasse. Vi bøyer oss i støvet for en super konkurranse med fart og glede på Presto i ringen. De endte opp med 264 poeng, 1 premie og ble nr 3 i klassen. Og dette var første nappet mot et lydighetschampionat for denne ekvipasjen. Helge og Presto trener enormt mye og jeg er så stolt og glad over at dere lykkes så supert i dag <3 Tusen takk også til Liz Rognstad som har hjulpet denne ekvipasjen mye for å få tilbake gnisten og motivasjonen som det finnes mye av i Presto når han trives i ringen! Vi er så glade for dagens 1 elite i lydighet til BH Kahill`s Man In The Mirror !

BH Kahill`s Man In The Mirror - 1 eliteklasse lydighet den 9.11!

Oktober

13. I dag fikk kennel Kristara, Sverige 7 flotte valper e. NUCh.NSEVCh.BH Kahill`s Black Nightshade - SEVCh.Nelvanas Tia-Maria. Det var 5 hanner; 1 liten lever/hvit/tan og 4 svart/hvit/tan og 2 tisper; 1 lever/hvit/tan og 1 svart/hvit/tan. Vi sender Tia og oppdretterne mange hilsener og gratulerer med et flott valpekull!

3 og 4. Jeg var på besøk i Gaupne hos Inger Handegård disse dagene og Synnøve og mannen hennes måtte kjøre fra Sandnes til Gaupne for å bruke Colin. Colin og Kira har hatt valper tidligere så vi visste hvilken dag Kira hadde vært parret på og vi regnet med at disse dagene ville være greie nå også. Det ble 2 vellykkete parringer og nå håper vi på valper på kennel Snow Hill Spring i Sandnes i begynnelsen av desember etter NUCh. N SEVCh.BH Kahill`s Black Nightshade og Snow Show Amazing Kira. Både Colin og Kira er tantegnede og det betyr at alle valpene vil få tan; enten lever/hvit/tan eller svart/hvit/tan. Kombinasjonen er gjort tidligere med meget godt resultat og vi ønsker masse lykke til denne gangen også !!

September

29. Så kom dagen da Colin og jeg skulle debutere i lydighet klasse 3. Vi hadde meldt på hos Horten Hundeklubb og det var 6 hunder påmeldt for dommer Stein O. Nergaard. Vi startet med en fin 10 i felles sitt som den eneste da de andre ble trukket for å ha flyttet på en labb mm. Så lå Colin stille i fellesdekken og uten lyd , da ble jeg så glad at jeg gjorde en brøler som fører; jeg roste han straks han hadde sittet opp og fikk da 6,5 pga min førerfeil :(  Så jasset jeg han opp på ruta, dommeren drøyde litt før jeg fikk sende hunden. Da galopperte Colin ut til ruta, stilte seg på siden av denne, skjønte at jeg ikke syntes noe om at han hadde tjustartet og kom løpende tilbake. Da ble det 0 på ruta. Forøvrig er jeg superfornøyd, kun 1 x 0 på vår debut i klasse 3 er så absolutt godkjent :) Fineste Colin min  <3 Vi ble også nr 3 i klasse 3 og kom på pallen!

Pallen i klasse 3 hos Horten Hundeklubb 29.9!

8. På Gudbrandsdal Hundeklubbs utstilling på Hundorp var det påmeldt 8 springere for dommer Hans Almgren, Sverige. Åpen klasse hann ble vunnet av Colin sønnen Desperados Barrack og åpen klasse tisper ble vunnet av Colin datteren Snow Hill Springs Amazing Mira; begge med excellent. Selv stilte jeg Colin og Thea og det var kun disse to springerne som fikk CK denne dagen. Dermed ble det storeslem på oss :) NUCh.N SEVCh.BH Kahill`s Black Nightshade tok BIR og en flott BIG-2 ! N SEVCh.Kahill`s The Little Mermaid, nå 9 1/2 år gammel, tok tispecert fra veteranklasse, BIM, BIR og BIS-3 veteran ! Det ble en stor dag for oss på Hundorp!

NUCh.N SEVCh.BH Kahill`s Black Nightshade BIR og BIG - 2 på Hundorp 8.9.13

N SEVCh. Kahill`s The Little Mermaid cert, BIM, BIR og BIS - 3 veteran på Hundorp 8.9.13

7. Norsk Schäferhundklubb avd Oslo arrangerte mentalbeksrivelse (MH) på Svartskog. Dommer var Lise Ulleberg Kirkemo. Her deltok Kahill`s Superfly Sister med eier Marianne. Ronja gikk igjennom en flott MH og har nå kjent mental status og er dermed kvalifisert til start på bruksprøver. Vi gratulerer så mye til fineste Ronja og Marianne!!

1. Dachshundklubben hadde sporprøve på Løten og på denne prøven ble det utdelt 4 X HP. Det hadde regnet i forveien og var opphold og flott sporvær på prøvedagen. Denne dagen var det Ian og N SEVCh.Kahill`s Simply The Best som fikk det meste til å stemme, de sporet til en flott 1 med HP og ble prøvens 4.beste hund. Søsteren N SEVCh. Kahill`s Hey Soul Sister og Stein ble trukket for noe høyt tempo, men sporet til en flott 1.premie. Dermed var sporsesongen over for disse to meget dyktige sporsøstrene og jeg sier tusen takk for flotte resultater på dere begge dette året og gleder meg allerede til neste sesong:)

August

18. Denne dagen hadde jeg gledet meg til å være heiagjeng når Helge skulle gå lydighet klasse 3 med BH Kahill`s Man In The Mirror hos Norsk Puddelklubb for dommer Stein Feragen. Helge og Presto har vært nære et eliteopprykk mange ganger nå og jeg håpet inderlig at de skulle klare det. Regnet høljet ned og alt var klissvått, men det så ikke ut til å affisere dem noe videre og som Helge sa, det er jo like vått for alle:) De startet med en fri ved fot som var sånn midt på treet og dessverre så nullet de i sitt under marsj. Men fra der og ut var Helge og Presto virkelig et team og det gledet oss stort! De fikk 8 på innkalling m dekk, 8,5 på ruta, 8 på apport o hinder, 8,5 på metallapport,8,5 på neseprøven,9 på avstanden og 9 i helhet. Dette holdt til 256,5 poeng, 1.premie, nr 2 i klassen av 12 og opprykk til elite. Det ble en jubeldag og vi var såååå glade !!!

Pallen i klasse 3 hos Norsk Puddelklubb 18.8, alle Stovner ekvipasjer:) Dommer Stein Feragen til høyre.
Fra v Anne Karin og Ess nr 3 m 2.premie, Helge med Presto nr 2 m 1 premie og Hege m Hermann vinner m 1.premie.

Det var sporprøve hos Buskerud Harehundklubb samme dag og her imponerte virkelig Stein  med N SEVCh.Kahill`s Hey Soul Sister som fikk det meste til å stemme, de fikk 1 med HP og ble prøvens beste hund. Stort grattis til Stein og Mocca som gikk til sin første og virkelig fortjente HP, vet at det kommer til å komme flere etter hvert:)

På en annen sporprøve, husker ikke hvem som var arrangør, gikk Ian og N SEVCh.Kahill`s Simply The Best til 1.premie og ble prøvens 3.beste hund! Gratulerer Ian og Makenna!

13-14. NUCh.N SEVCh.BH Kahill`s Black Nightshade parret en vakker svart/hvit /tan tispe fra Sverige; SEVCh.Nelvana`s Tia Maria. Etter 2 fine parringer ser vi fram til et flott springerkull der alle valpene blir tan tegnet og flere vil bli svart/hvit/tan som sine foreldre. Vi ønsker Christina og Tony på kennel Kristaras, http://www.kristaraskennel.se/ ,Sverige, masse lykke til med kull etter denne kombinasjonen.

11. Ian og Makenna; N SE V Ch.Kahill`s Simply The Best deltok også denne dagen på Luster Hundeklubbs ordinære sporprøve. Ian og Makenna blir mer og mer rutinerte på spor, og det er moro å se hvilken sikker ekvipasje dette har blitt. Denne dagen endte de opp med 1.premie og prøvens 3.beste hund, stort grattis !!

3. Luster Hundeklubb avholdt ordinær sporprøve denne dagen i et flott fjellterreng inne i Jostedalen og 10 hunder sto på startstreken. Ian og Makenna imponerte igjen og gikk til en flott 1.premie og ble prøvens 4.beste hund! Veldig bra jobba:)
Selv gikk jeg med N SEVCh.Kahill`s The Little Mermaid. Thea jobbet og jobbet, hun var på sporet og av sporet, det var tråkk etter hjort over alt noe hun aldri har vært borti så dette ble veldig krevende for henne. Vi endte opp med en 3.premie.

Juli

14. NSK avd Sogn & Fjordane avholdt sporprøve i Fortun i et utfordrende hjorteterreng denne dagen. Ian og Makenna ønsket å prøve seg i et nytt og annerledes terreng enn det de vanligvis får på Østlandet og det møtte de her. Det var mye aktivitet av hjort i terrenget der sporene var. Dommer Andreas Otterhjell var for nøyd med Makenna, men ønsket et lavere tempo, ellers så sporet hun bra og ble belønnet med 1 premie! Gratulerer Ian med Kahill`s Simply The Best!

9. Inger Handegård tipset meg om å spørre Marvin Røstadli, dommer for NRK Trondheim og omegn, om han kunne dømme Colin på en bevegelig sporprøve og det sa han ja til. Colin var meget spornøye, han markerte sårleie, tok alle vinkler uten noe problem og markerte sporslutt. Midt i sporet sier dommeren bak meg, den hunden vet virkelig hva han driver med og ikke si det før vi er på sporslutt, tenkte jeg, redd for at noe skulle gå feil.. Men Colin imponerte denne dagen og alt gikk på skinner!! Dommeren ga oss følgende kritikk: En utmerket sporhund som blir ført av en rutinert fører. Hunden markerer sårleie. Og denne dagen fikk vi 1 med HP, jeg var hoppende glad for championatet og ikke minst HP da det er første gang jeg noensinne har ført en hund til HP på spor. Og dommeren synes dette var kjemephyggelig! Tusen takk til deg, Marvin, for at du tok i mot oss og dømte oss denne dagen! Og Colin er nå dobbeltchampion og kan nå stolt titulere seg NUCh. N SE VCh.BH Kahill`s Black Nightshade!! Og jeg er utrolig stolt av å fått 2 nye svensk/norske sporchampions på 10 dager !!

Colin ble Norsk og svensk viltsporchampion i Trondheim 9.7 og fikk da 1 HP !!

7. NSK avd Trøndelag sin utstilling var et veldig trivelig arrangement med en kjempetrivelig dommer; italienske Roxana Lilliana Opris, spanielspesialist,  som var sååå høflig mot utstillerne og fin med hundene. N SE VCh. Kahill`s The Little Mermaid hadde en stor dag i ringen, hun fikk CK, reserve cert, 4 BTK, BIR veteran og til slutt ble hun BIS-veteran!! Så moro!! I samme veteranklasse stilte også N SEVCh. NMB06 Kahill`s Coco Chanel; Tikila på drøye 10 år. Tikila var i super kondisjon og hun viste seg så fint i ringen, hun fikk excellent og ble nr 2 etter Thea. Lise har tidligere lovet meg at hun skulle stille Tikila i veteranklasse, det tok litt tid, men det var så moro å se hvor velholdt og vakker hun holder seg!! Tusen takk til Hilde og Lise som tar så godt vare på denne flotte, svarte dronningen:)

 

N SEVCh.Kahill`s The Little Mermaid - res.cert, BIR og BIS-veteran på NSK Trondheim 7.7!

Vakre N SEVCh.NMB 06 Kahill`s Coco Chanel 10 år gammel!

6. Tid for NKK sin utstilling i Trondheim der Ewa Nielsen dømte 40 springere. Dommeren syntes Colin var for stor i likhet med flere andre springere og han fikk VG. N SE V Ch. Kahill`s The Little Mermaid, Thea stilte i veteranklasse, hun fikk CK og ble BIM veteran etter Ch. Westaway Into The Mystic.

NKK Trondheim 6.7. Fra v BIR veteran Ch.Westaway Into The Mystic og BIM veteran
NSEVCh.Kahill`s The Little Mermaid. I midten dommer Ewa Nielsen.
Foto: Tommy Bratteng

Juni
29. Jeg har blitt loddet vekk fra flere ordinære sporprøver nå så da bestemte jeg meg for å melde på til en bevegelig sporprøve hos Bjørn Knudsen i Nittedal og Hakadal SJFF. Jeg kjenner Bjørn fra tidligere sporkurs (tror det må ha vært i år 2000) og har sendt flere ekvipasjer til han som har hatt lyst til å begynne med spor. Der vet jeg at folk blir godt ivaretatt og får hjelp til å komme i gang av dyktige og meget rutinerte instruktører. Bjørn sa ja til å dømme Thea og Colin denne søndagen og jeg var superglad for det. Tusen takk til deg, Bjørn, som kunne stille opp på kort varsel! Colin jobbet og jobbet på sitt spor, men han holder litt høy fart slik at han mistet sporet i en vinkel og gikk en god ekstrasløyfe før han selv vendte og fant tilbake til sporet. Dette holdt til en 2.premie i dag! Thea er mere sanset på spor, hun snur seg og sjekker at hun har med meg videre når sporlina setter seg fast på et eller annet vis, hun er spornøye og finner skanken etter 16 minutter. Senk skuldrene, sa dommeren, og det har han rett i at jeg bør gjøre, men spenningsnivået er høyt hos føreren.. Thea ble belønnet med 1.premie og kan nå stolt titulere seg
N SE V
Ch. Kahill`s The Little Mermaid. Stolt av deg , verdens beste Thea <3
Theas kritikk: En meget god ekvipasje. Jobber meget bra med vekslende høy og lav nese.Vi fikk utmerket på konsentrasjon og vilje og meget godt på resten!

16. Siden jeg har to ivrige valpekjøpere; Stein og Ian som ønsket å starte på svensk sporprøve så bestemte jeg meg tidlig for at da ville jeg også bli med til Sverige. For 10 år siden gikk jeg prøve hos Jan-Eric Nillson i Koppom så jeg kontaktet han igjen. Han var villig til å ta i mot Makenna, Mocca, Thea og Colin til bevegelig sporprøve for Värmland-Dals Beagleklubb. I Sverige holder det å starte på bevegelige sporprøver for det svenske viltspårchampionatet og det gjør det litt lettere for oss. Det regnet masse natt til spordagen og det kom litt regn i løpet av sporene også,men det bød ikke på noen problemer. I Sverige har de återgang i sporet, skudd 50 til 100 meter før sporslutt og sporoppsøk i starten (vi får angitt en rute på 25 x 25 meter og inne i ruta et sted starter sporet). Morsomt med nye utfordringer og ekstra gøy når samtlige 4 hunder gikk til 1.premie !! Stort grattis til alle :))
NVCh.Kahill`s Hey Soul Sister ble dermed svensk viltsporchampion !
Kahill`s Simply The Best mangler en utstillingspremiering før hun blir norsk og svensk viltsporchampion!
NUCh.BH Kahill`s Black Nightshade og Kahill`s The Little Mermaid mangler begge en 1.premie på sporprøve i Norge så er de svenske og norske viltsporchampions!
Her kommer Theas sporkritikk: Thea startar något tveksamt in i søkrutan. Får tag i spåret och spårar bra i stort sett hela spåret. Får en mindre tappt i återgångsvinkeln. Sträckar och övriga vinklar utan problem. En trevlig hund som arbetar bra i hop med sin førare.

9. NSVCh.NMB07 Kahill`s Coco Chanel viste igjen at alder spiller liten rolle på blodspor. Tikila og Lise imponerte stort med å gå til 1 med HP og bli prøvens 3.beste hund hos Åfjord JFF sin ordinære sporprøve denne dagen. Klubben kåret en sammenlagtvinner etter helgas doble sporprøve og vinneren ble Lise og Tikila!! Vi sender masse gratulasjoner til dere og er superstolte!

NSK avd Østfold sin sporprøve hadde fått over 30 påmeldte til 22 spor og dermed ble det loddtrekning. Thea ble med, men ikke Colin. Dermed ble det Kahill`s The Little Mermaid som fikk gjøre sporjobben sin denne dagen og hun gikk et superfint spor for dommer Raymond Bråten. Dommerens kritikk er slik: Leverer for dagen et meget godt sporarbeid i et noe høyt tempo. Markerer sårleie. Finner sporslutt etter 19 minutter. 1 premie!! Det innebærer at jeg nå har 2 hunder som begge har 2 x 1 premie på sporprøver:) Nå jobber vi fram mot et sporchampionat!

8. Denne dagen var BH.NUCh.Kahill`s Black Nightshade påmeldt dobbeltstevne i rallylydighet klasse 2 i Fredrikstad. Det var vår debut i klassen og jeg var meget fornøyd med vårt første stevne. I klasse 2 er grensa for direkte opprykk 195 poeng og jammen klarte vi akkurat denne poengsummen. Det var 14 påmeldte i klasse 2 og Colin ble nr 2 i klassen!! Colin har dermed fått direkte opprykk til klasse 3 i rallylydighet!! På dagens andre stevne ble det mere konsentrasjonssvikt, Colin fulgte med på mye som skjedde på utsiden av ringen og det ble mere trekk i poeng her. Men poengsummen holdt allikevel til 181 poeng i klasse 2 og et napp til opprykk. Om siste stevne ikke gikk så bra er vi superfornøyde med å få direkte opprykk til rallylydighet klasse 3!!

Vi kom på pallen i rallylydighet klasse 2 og fikk direkte opprykk til klasse 3 !!

Stein og Mocca; NVCh.Kahill`s Hey Soul Sister gikk til 2.premie på NSK avd Telemark sin sporprøve.

I Åfjord imponerte Lise med NSVCh.NMB 07 Kahill`s Coco Chanel; Tikila på ordinær sporprøve denne helga. Lørdag gikk de til 1.premie og ble prøvens 2.beste hund!

Mai

26. På Stange JFF var det påmeldt 4 Kahill hunder til ordinær blodsporprøve. Det deltok 21 hunder og det ble utdelt 11 førstepremier og en 1 med HP samt prøvens beste hund som ble Ian og Kahill`s Simply The Best. De gikk for dommer Anita Løvlien som uttalte at dette var en av de aller beste sporhundene hun hadde dømt. Fantastisk bra jobba Ian og Makenna, vi er så glade og stolte over at dere vant !! Prøvens 3.beste hund med 1.premie gikk til BH.NUCh.Kahill`s Black Nighshade, kjempemoro at Colin nå har 2x1 på sporprøve:) Colin gikk for dommer Edgar Johnsrud.

Springerne toppet pallen denne dagen og her er de 3 beste hundene på Temmen 26.5
Fra v. Bjørn med Westaway Luck of The Draw 1.premie og 2.best, i midten Ian med Kahill`s Simply The Best 1 med HP
 og prøvevinner, til høyre Ellen med BH.NUCh.kahill`s Black Nightshade 1.premie og 3.beste hund!

25. På Maura gikk BH.Kahill`s Man In The Mirror og Helge til 214,5 poeng i lydighet klasse 3 for dommer Anne-Marit Traaholt.

På sporprøve i Meldal viste Lise med NSVCh.NMB 07 Kahill`s Coco Chanel at eldre hunder fremdeles er supre sporhunder. Stort grattis til Tikila og Lise som gikk til en flott 1 med HP!

På sporprøve i Krøderen gikk NVCh.Kahill`s Hey Soul Sister med fører Stein til en flott 1.premie og de ble prøvens 3.beste hund!

9. Nannestad Hundeklubb avholdt sin lydighetsprøve denne dagen og dommer for klasse 3 var Svein-Georg Rønning. BH.Kahill`s Man In The Mirror med fører Helge gikk til 223,5 poeng i klasse 3.

5. Follo/Østfold Dachshundklubb hadde sporprøve i Aremark denne dagen og her deltok NVCh.Kahill`s Hey Soul Sister, Mocca, med eier Stein. Stein gjorde selv en liten førerfeil da han holdt på å gi opp i et vanskelig spor og ble dermed trukket ned til en 2.premie denne gangen. Bra jobba uansett Stein og Mocca og jeg vet at dere kommer sterkere igjen.

Norsk Schäferhundklubb avholdt ferdselsprøve på Åneby og her deltok Helge og Presto. De gjorde så absolutt jobben sin og besto ferdselsprøven for dommer Ivan Olsen. Vi gratulerer så mye og nå kan Presto stolt titulere seg BH Kahill`s Man In The Mirror!

4. Årets første Kahill hund på ordinær sporprøve ble Kahill`s Simply The Best; Makenna, med eier Ian som deltok på NRK avd Østfold sin sporprøve i Rakkestad. De gikk for dommer Remi Bengtson. Ekvipasjen gjorde jobben sin veldig bra selv om dommeren ønsket et lavere tempo. De endte opp med en flott 1.premie på årets første sporprøve. Vi gratulerer så mye og  gleder oss til flere starter utover sesongen:)

April

28. I et aldeles forrykende Vestlandsvær med masse regn skulle vi starte i lydighet klasse 2 for dommer Hans Arne Marthinussen. Det deltok 9 hunder i klassen og selv kom Colin og jeg i en fellesdekk der det meste skjedde. 5 hunder lå i dekk, før vi hadde kommet oss i skjul stakk en Flat til eieren sin, den løp forbi kl 1 ringen og Mallen som gikk der løp mot Flatten for å ta denne. Dette ble meget ubehagelig for 2 springere som også løp til eieren sin og nå lå det kun 2 hunder igjen på fellesdekken; det var 1 tervueren og Colin. Samtidig begynte kirkelokkene å kime da hele konkurransen foregikk nedenfor kirka. Jeg var utrolig stolt av Colin når jeg kom tilbake, han lå og skalv og syntes nok også det var meget ubehagelig det hele, men lå gjorde han:) Stolt av deg, min aller beste Colin!! Og en kjempehyggelig dommer syntes Colin og terven nesten fortjente 20 på fellesdekken.Vi fikk gode poengsummer, Colin var kjempeglad i ringen og da må vi ta våre 2 nuller med et smil. Det holdt allikevel til 138 poeng og vi fikk 9 i helhet samt tok en fin 3.plass i klassen!!
Stort grattis til Inger og Xmilla som imponerte med 1.premie denne dagen, opprykk og vinner av klassen!

En lydighetsprøve for de spesielt interesserte i Førde 28.4.13!
I midten Inger og Xmilla og til høyre Ellen og Colin. Dommer bak er Hans Arne Martinussen.

27. NRK avd Vestfold avholdt lydighetsprøve i Tønsberg og her deltok Kahill`s Man In The Mirror. Presto fikk litt konsentrasjonsproblemer og måtte ha noen dobbeltkommandoer, det holdt allikevel til 223 poeng; en 3.premie (grensen går på 224 som er 2.premie) i klassen denne dagen.

Selv var jeg i Førde på utstilling og det var 12 påmeldte springere for dommer Zorica Salijevic. Interessant å se at 9 av 12 hunder var svart/hvite; det er en sjeldenhet i norske utstillingsringer. NUCh.BH Kahill`s Black Nightshade vant championklassen m CK og ble 2 BH. Kahill`s The Little Mermaid vant veteranklassen m CK, hun ble 4 BTK, BIR veteran samt BIS-2 veteran!

Mars

30. På Stovner Hundeklubbs sitt påskestevne i lydighet deltok Kahill`s Man In The Mirror i klasse 3 for dommer Rune Bjerkelund. Helge og Presto gikk en flott konkurranse, de fikk 251,5 poeng og ble klassevinner:) Gratulerer så mye begge to!

9. Lysten til å prøve og klare over 190 poeng i rally lydighet ; få direkte opprykk til neste klasse, var fristende og jeg meldte derfor NUCh.BH Kahill`s Black Nightshade på til rallylp klasse 1 på Drammen hundefestival. Det var 23 påmeldte i klasse 1 for dommer Hilde Nysether. For meg er det flott å gå rallylp fordi jeg klarer å slappe av i ringen og slipper å bli så nervøs slik jeg blir når jeg går vanlig LP. Dermed er Colin skikkelig på nett også; det er gøy å jobbe når muttern er som hun pleier:) Banen var mere utfordrende enn på siste stevne og det var moro. Vi fikk 2 poeng trekk for å ha utført et moment litt langt unna skiltet og 2 poeng trekk for en dobbeltkommando. Alt annet fikk vi fullt hus på; 196 poeng og dermed direkte opprykk til klasse 2! Stolt av fineste Colin min!! Og dommerens kritikk rommet 1 ord; nydelig !!

De 3 beste i klasse 1 på rallylp i Drammen 9.3

Februar

16. Tiden var inne for å prøve seg på noe nytt innen hundesporten og siden rally lydighet ble offisiell hundesport 1.1.13 så hadde jeg lyst til å prøve meg på dette. Den som egentlig fristet meg var Inger Handegård og da var saken klar. Jeg har skrevet ut og laminert skiltene til klasse 1, Helge har vært supersnill og laget skiltholdere til meg og vi begynte treningen. Egentlig var det jeg som begynte treningen; det var 29 skilt jeg måtte lære meg betydningen av og siden trene med Colin. Selve lydighetsøvelsene var greie fra før; bortsett fra 2 øvelser; han skulle gå fram og sette seg i front foran meg og han skulle kunne komme inn til innsitt vekselsvis på min høyre og min venstre side. Det å sette seg i front var enkelt når en har lov til å styre med hånda, og etter litt jobb var innsitt fra høyre side også klart! Rally lydighet går på tid, men i alle fall i klasse 1 hadde vi masse tid å gå på! Det er lett å bli disket i rally og både Liz, Inger og jeg opplevde å bli disket en gang hver. I første runde fikk NUCh.BH Kahill`s Black Nightshade en fin 1.premie med 184 poeng:) I andre runde disket vi da han satte seg først en gang veldig skjevt ved en holdt og så rettet han seg opp igjen og da ble det dobbelsitt som er disk. Vi har lært masse rally lydighet, vi vet mye mere om hva vi kan bli disket for, vi har hatt det moro på stevne og er allerede påmeldt 2 stevner til; 9 og 10.3!

11. NUCh.BH Kahill`s Black Nightshade ble øyenlyst u.a for veterinær Ernst Robberstad, NVH!

Januar

12. Årets første Kahill hund ut for å konkurrere var Kahill`s Man In The Mirror; Presto med eier Helge var påmeldt Norsk terrier Klubbs lydighetsprøve på Kalnes.Dommer for klasse 3 var Svein G. Rønning. Presto og Helge koste seg i ringen, flere ga tilbakemeldinger på at denne dagen var de virkelig et team i ringen. Dessverre ble det en konsentrasjonsbrist under fri ved foten og en eier som ikke oppdaget dette i tide, dermed fikk de 5 på denne øvelsen og her glapp nok 1.premien. Resten av øvelsene gikk bra og de endte opp med 253,5 poeng og 2.premie og ble nr 2 i klassen. De var kun 2,5 poeng unna det magiske opprykket. Men en super start på året var det og vi ønsker dere lykke til videre:)

NYHETER 2012

Her kan du lese nyheter for årene 2009-2011

Desember

Vi gratulerer og er stolte over følgende Kahill-springere som har hevdet
 seg høyt på årets mestvinnende brukshunder i NSK 2012:

Årets lydighetsspaniel:

Fra venstre Helge m Kahill`s Man In The Mirror nr 3 (og nr 4 på årets allsidighetsspaniel)
Marianne m Kahill`s Superfly Sister nr 8
Ellen m NUCh.BH Kahill`s Black Nightshade nr 4 ( og nr 2 på årets allsidighetsspaniel)

Årets sporspaniel:

Fra venstre Stein m NVCh.Kahill`s Hey Soul Sister nr 11
Ian Farquhar m Kahill`s Simply The Best nr 18

 

24. I dag kom en herlig hilsen av et Colin barn som er så utrolig lik han ; Sabrina som bor sammen med sin mor på kennel Snow Hill Spring hos Synnøve Egeland, Sandnes.

Fra v.Colin datteren Snow Hill Springs Amazing Sabrina, 1 år, og hennes mor Snow Show Amazing Kira.

23. Det er så hyggelig med julehilsener der det er foto av hunder jeg har oppdrettet eller foto av Colin barn. Her kommer Mariannes herlige Ronja, lille røverdatter, eller Kahill`s Superfly Sister! Vi ønsker dere begge masse lykke til fram mot start i LP klasse 3 i 2013!

Kahill`s Superfly Sister 2 1/2 år!

1. Jeg har aldri deltatt på en uoffisiell utstilling i Sverige, men jeg har hørt at det skal være veldig trivelige utstillinger så denne gangen hadde jeg meldt på til adventsutstilling hos Arvika Brukshundsklubb i Arvika ridehus. En veldig hyggelig, men også veldig kald opplevelse der springeren faktisk var rasen med flest deltakere. Dommer Sinnika Thåg hadde fått 21 påmeldte springere. Først av mine var Colin som møtte 3 mye mere elegante hanner enn han selv og jeg tenkte at enten vant han eller så ble han sist og det stemte, Colin ble sist i klassen sin. Vant gjorde Vibeke med Ch.Ursa Major Supermario som ble BIR og BIG-3.Grattis !! Men Thea falt i smak hos dommeren, hun ble beste tispe og BIM, samt BIR og til slutt BIS veteran!! Moro, fineste Thea min:))

Kahill`s The Little Mermaid BIM og BIR samt BIS veteran i Arvika 1.12.12

November

25. Gå lydighet på Dogs4All ? De som kjenner meg og hvor nervøs jeg blir før jeg skal starte i LP vet at ideen ikke var god, men jeg hadde hørt mye hyggelig om dommer Hans Arne Marthinussen av Inger og Liz og tenkte at jeg kunne jo sende inn en påmelding og ev trekke meg hvis motet sviktet. De siste dagene tenkte jeg ikke på noe annet enn at jeg aldri skulle ha meldt meg på, jeg hadde en dårlig gjennomkjøring 2 dager før med Liz og hadde ikke lyst til å gå. Men så pysete gikk det ikke an å være ble jeg fortalt så vi kom oss av gårde. Når fellesdekken ble gjennomført uten en lyd og vi fikk 10 var humøret bedre og jeg bestemte meg for at jeg virkelig skulle prøve og klare dette, vi fikk heller smelle inn dobbeltkommando på innkalling med stå. Vi startet som vanlig med en fri ved foten med mye surr i starten, men det er vi vant til, Colin var glad og trivdes i ringen, akkurat det var jeg fornøyd med:) Jeg jobbet masse med han mellom øvelsene, noe som er positivt for Colins motivasjon. Dommeren var utrolig behagelig å gå for, han var så positiv når han gikk igjennom øvelsene med meg, jeg jobbet så bra med hunden min og hadde en meget glad hund i ringen som samarbeidet flott, vi fikk 9,5 i helhet. Jeg svevde!!  Joda, jeg bruker kroppen min masse, delvis bevisst og delvis gamle uvaner, men vi hadde en super dag i ringen! Colin endte opp med 172,5 poeng og ble nr 6 i klasse 2 av 22. Vi fikk blant annet 9 på dekk u marsj, ruta, apportering og avstand!  Tusen takk for at dere maser på meg Liz og Inger, takk for at dere tror på meg og uten dere hadde jeg ikke turt å starte denne dagen! NUCh.BH Kahill`s Black Nightshade har klart opprykk til klasse 3!!

Premieutdelinga i LP klasse 2 på Dogs4All. Ellen og Colin mottar sin 1.premie fra dommer Hans Arne Marthinussen!

18. NCK hadde LP på Alna der Helge startet med Kahill`s Man In The Mirror. Dommer for klasse 3 var F.T.Skyrud. Presto gjennomførte en super konkurranse med meget gode karakterer, de nullet dessverre i sitt under marsj som er en toverdig øvelse, de hadde klart seg med 5 i karakter her for å oppnå 1.premie. Nå ble det en meget god 2.premie med 246,5 poeng og pallplass da de ble nr 3 i klasse 3. Superbra Helge og Presto, nå er dere så nære at dere snart klarer opprykk til elite!!

11. Kongsberg Hundeklubb hadde fått 23 ESS  og 13 ESS valper for dommer Bjarne Sørensen. Jeg hadde meldt på Colin og Thea, men måtte bli hjemme på grunn av bronkitt:( I valperingen debuterte Colin datteren Springerjentas Skuld til Tove Lunner, hun ble beste tispe av 9  tispevalper og BIM. Gratulerer så mye til Tove og Lykke! Kahill`s White Orchid To Streamside ble nr 2 i åpen klasse med CK, grattis Wenche og Megan, Megan hadde også 3 avkom på utstillinga som også gjorde det bra. Flott familieinnsats denne dagen!

3. Tønsberg Hundeklubb hadde lydighetsprøve med 17 startende i klasse 2 for dommerne Erik Brenden /Trond Morten Teigen. Jeg blir alltid så overrasket når jeg får en sms eller en telefon fra Marianne om at hun har startet med Ronja for hun forteller ikke om det på forhånd ;) Desto mere moro er det når det kommer en sms om at de to har debutert i klasse 2 med 1.premie. Kjempefin debut og masse gratulerer til Marianne med Kahill`s Superfly Sister som gikk til flotte 175 poeng og ble nr 3 av 17 startende i klassen !! Gleder meg også stort over kommentarer som "dere er helt rå" fra folk som har sett denne dyktige ekvipasjen i ringen !

Oktober

22. Det ble Ian og Makenna som skulle avslutte en super sporsesong for flere Kahill hunder og dette gjorde de med glans! For dommer Jan Erik Engh hos Dachshundklubben Oslo og omegn gikk denne superdyktige ekvipasjen til 1 med HP og dommeren skrøt masse av dem begge ved sporslutt. Makenna har gått til 3 rake førstepremier nå og den siste også med HP! Nå er det oppdretteren sin jobb å stille Makenna på utstilling neste år slik at Makenna kan bli viltsporchampion. Men først skal Jorunn og Ian gå på utstillingstrening i Østfold. Jeg er superstolt oppdretter og gleder meg stort over dette flotte resultatet. Makenna, du lever opp til navnet ditt; Kahill`s Simply The Best og jammen har du en fører som også er superdyktig:))

Kahill`s Simply The Best med eier Ian Farquhar gikk til 1 med HP for dommer Jan Erik Engh!

20. Denne dagen var det Colins tur til å gå bevegelig blodsporprøve hos Dachshundklubben Oslo og omegn i Maridalen for dommer Heidi Throndsen. Det var en utrolig våt dag og det høljet ned uten at det bekymret Colin som virkelig gjorde jobben sin. Han ringet et par runder i vinkler, slik at hans eier fikk seg et par runder ekstra, men kom seg like raskt inn på sporet igjen. Han har et noe høyt tempo og jeg jobber med å holde han igjen, men det er en utfordring; ikke minst på så vått og sleipt underlag som det var etter mye regn den siste tiden. Colin fant sporslutt etter 15 minutter og dermed har NUCh.BH Kahill`s Black Nightshade gått til en fin 1.premie. Nå ser vi fram til ordinære prøver neste år både med Thea og Colin!!

14. Ian og jeg skulle gå med Thea og Makenna på bevegelig blodsporprøve hos Dachshundklubben Oslo og omegn i Maridalen for dommer Heidi Throndsen. Fra tidligere erfaringer visste jeg at denne dommeren var utrolig hyggelig å gå for og at hun hadde dømt mange springere tidligere. Det var meldt snø/sludd denne dagen, men vi var heldige da det kun var på det siste sporet at snøen kom. Ian fikk ros for flott førerarbeid og meget god bruk av sporlina samt en svært dyktig hund. Og Makenna gjorde en flott innsats og fikk 1.premie; sin andre 1.premie på spor for denne dyktige hunden! Thea gikk sikkert og helt klokkerent og det var ekstra moro med den gamle damen for Thea har kun gått en sporprøve før i sitt liv og da gikk hun ut på rådyr i første vinkel på en sporprøve for 6 år siden. Vi var veldig fornøyd med dagen. Gratulerer til Kahill`s The Little Mermaid og Kahill`s Simply The Best som begge fikk 1.premie!! Jeg er veldig stolt av mor og datter og jeg lover at Thea skal få gå flere prøver til våren:)) Og dommeren kan virkelig anbefales for hun er så positiv og hyggelig å gå for!

September

23. Denne gangen var Sortland Hundeklubb arrangør for utstillinga på Sortland. Her stilte Veslemøy NVCh.Kahill`s Let Me Entertain You og Tara vant åpen klasse med excellent!

22. På Bjerkvik Hundeklubbs utstilling på Sortland dømte Annika Ulltveit-Moe springerne. Her stilte Veslemøy Drangevåg Tara som manglet en utstillingspremiering i åpen klasse for å få sin viltsporchampionat tittel. Hun fikk excellent og ble nr 2 i åpen klasse og fikk dermed sin tittel. Vi sender mange gratulasjoner til Veslemøy med NVCh.Kahill`s Let Me Entertain You, bra jobba begge to !!

9. Gudbrandsdal Hundeklubb hadde fått 20 påmeldte springere for dommer Vidar Grundetjern. Inger, Ane og jeg hadde lenge planlagt å møtes på denne utstillinga og vi prøvde å få samlet 4 avkom etter Colin for å stille avlsklasse på han for første gang. Tusen takk til Desperados Barrack, Desperados Bisquit, Lochalines Sweet Mimosa samt Snow Hill Springs Amazing Mira, alle Colin barn med eiere/oppdrettere som var med i Colin sin avlsklasse som fikk ærespremie! Flere hadde lang vei hjem og vi stilte derfor ikke opp i finalen med klassen. NUCh.BH Kahill`s Black Nightshade; Colin, debuterte i champioklasse denne dagen, han ble beste hnnhund, BIR og BIG-3 ! Stort grattis til NVCh.Desperados Aya og eier Inger som tok sitt siste cert og BIM og ble dermed NUCh !! Kahill`s The Little Mermaid tok res.cert, 2 BTK og ble BIR- veteran.En flott dag på Hundorp og med en dommer som virkelig behandler alle utstillere på en meget god måte samt gir nybegynnere tid og gir råd underveis, med slike dommere blir det ekstra hyggelig i ringen:))

Her kommer Colins flotte kritikk: Utmerket type og størrelse, meget godt hode, herlig uttrykk, gode proposjoner. Utmerket hals og reisning, velvinklet framme og bak. Utmerket brystkasse, meget godt forbryst. Beveger seg meget godt. Utmerket pels og hale.

Fra v.NUCh.BH Kahill`s Black Nightshade med avkommene Desperados Barrack, Lochalines Sweet Mimosa,
 Desperados Bisquit og Snow Hill Springs Amazing Mira. Æp i avl på Hundorp 9.9.12.

2. På NSK avd Oslo/Akershus sin jaktanleggsprøve på Siggerud dømte dommer Wenche Farstad 5 hunder og 4 ble godkjent. Kahill`s Man In The Mirror besto jaktanleggsprøven sammen med sin eier Helge! Stein og Mocca; NVCh.Kahill`s Hey Soul Sister avsluttet en imponerende sporsesong med å ta sin 1.premie nr 12! Og Veslemøy med Kahill`s Let Me Entertain You har tatt sin tredje 1.premie på spor og mangler nå kun en minimum good på utstilling før viltsporchampionatet er i boks. Gratulerer til dere alle sammen !
I tillegg så sender vi en stor gratulasjon til Cathrine med Colin - Xmilla datteren Desperados Bitten som besto jaktanleggsprøven i avd Trøndelag i dag!

1. Vi gratulerer Stein Chr.Gjerken med Colin - Xmilla datteren Desperados Bisquit med bestått jaktanleggsprøve og prøvens beste hund for dommer Tor Magne Gramstad på NSK avd Østfolds jaktanleggsprøve.

August

26. På Stovner Hundeklubbs lydighetsprøve gikk Helge og Kahill`s man In The Mirror til 231 poeng og en flott 2.premie i lydighet klasse 3 for dommer Arild Berntsen, dette holdt til en fin 4.plass i klassen. Stein og Mocca; NVCh.Kahill`s Hey Soul Sister fikk sin 1.premie nr 11 på ordinær viltsporprøve. Gratulerer begge to!

18. Bjerkvik Hundeklubb avholdt ordinær viltsporprøve og der startet Veslemøy med Kahill`s Let Me Entertain You, aka Tara. Tara gikk en supert spor, fikk utmerket på samtlige punkter, 1.premie og ble prøvens beste hund!! Gratulerer Veslemøy og Tara !!
Vi deltok på NSK avd Oslo/Akershus sin utstilling der franske Catherine Jacquier Graveleau dømte 29 springere. Veteranen Kahill`s The Little Mermaid ; Thea hadde en flott dag i ringen. Hun vant veteranklassen med CK, ble 3.BTK med reserve cert og BIM veteran. Vakreste Thea min:))
Stein stilte Kahill`s Hey Soul Sister, de fikk VG i åpen klasse og dermed hadde Mocca blitt viltsporchampion etter 10 x 1 premie på ordinære sporprøver!! Gratulerer så mye Stein og Mocca!!

12. NSK avd Østfold hadde sporprøve denne dagen og her deltok Ian Farquar med Kahill`s Simply The Best og Stein Andersen med Kahill`s Hey Soul Sister. Begge søstrene gikk til en flott 1.premie; Mocca for debuterende dommer Bjørn Jensen og Makenna for dommer Svein Erik Thorvaldsen. Samme dag debuterte Marianne med Kahill`s Superfly Sister på uoffisiell lydighet klasse 2. De gikk til imponerende 160 poeng til tross for 0 i innkalling med stå, men de fikk 10 i helhet. Kennel Kahill`s gamle svarte dronning; NSVCh.NMB06 Kahill`s Coco Chanel gikk til en ny, flott 1.premie på sporprøve. Jeg er superstolt av dere alle sammen og gratulerer så mye!!

Ian og Makenna fikk en flott 1.premie på NSK avd Østfolds blodsporprøve 12.8!!

11. På sporprøve i Telemark gikk Stein ordinær sporprøve med Kahill`s Hey Soul Sister for en Dachs dommer som dømte springer for første gang. Stein og Mocca fikk en flott 1.premie; nr 8 på ordinære prøver denne sesongen!

Juli

8.Nytt stevne i Sverige; denne gang kveldsstevne i Bengtsfors med mange deltakere. Stevnet var en del av Dalslandsveckan; en uke der en kan konkurrere på mange stevner like i nærheten av hverandre. Det var 2 dommere og 11 deltakere i klasse 2, selvfølgelig så trakk vi start nr 11 og klokka var over 22 før vi var ferdige. Colin startet veldig ukonsentrert på fri ved foten, men tok seg fint opp på slutten. Poengmessig ble det ikke det helt store, men vi klarte oss uten noen 0 og endte på 150 poeng.

1. Jeg startet med NUCh.BH Kahill`s Black Nightshade i LP klasse 2 på Säffle Brukshundklubb for dommer Sven-Inge Nordström. Jeg var veldig fornøyd med dette stevnet som gikk i et ekstremt regnevær, har aldri konkurrert i noe lignende. Colin holdt i humør og arbeidsglede og vi hadde det moro i ringen. Dessverre så fikk vi 5 på ruta og den var nesten identisk med ruta på det siste stevnet som ga oss 8,5 så jeg var litt overrasket, men sånn er det. Ruta er treverdig i Sverige så der røyk opprykket vårt. Vi fikk dermed 154 poeng og ble nr2 i klassen.

Juni

18. På kennel Springerjenta ved Tove Lunner, Aurskog ble Colin pappa til 7 flotte valper denne dagen. Det ble 3 hanner; 1 svart/hvit/tan, 1 lever/hvit og 1 svart/hvit. Det ble 4 tisper og de var i alle de fire springerfargene; 1 svart/hvit/tan, 1 lever/hvit/tan, 1 lever/hvit og 1 svart/hvit. Pappa Colin og farmor Thea sender masse hilsener til Maya og alle hennes 7 små!! Vi gleder oss til å komme på besøk når valpene har blitt litt større:)

17. På Skarnes hadde Glåmdal og Romerike Dachshundklubb sporprøve og her deltok Stein med Kahill`s Hey Soul Sister. Mocca har hatt en fantastisk sporsesong i år og skuffet ikke denne gangen heller. Stort grattis til Stein og Mocca med 1.premie !! Denne ekvipasjen har startet på 8 sporprøver denne sesongen og har tatt 7 x 1 premie, imponerende!

16. Helge startet i LP med Kahill`s Man In The Mirror hos Norsk Schäferhundklubb avd Indre Østfold. Det regnet ekstremt hele dagen, noe som bidro til 2 x 0 denne gangen. Allikevel holdt det til 3.premie i klasse 3. Bra jobba !

16. På Hedmark og Oppland Fuglehundklubbs valpeshow deltok Steinar Gulbrandsen med Colin datteren Snow Hill Springs Amazing Mira. Mira er drøye 6 mnd gammel og vi gratulerer så mye med BIR og BIS-2 på Miras første utstilling!!

9. Ny start i LP klasse 3 for Helge med Kahill`s Man In The Mirror og en ny flott 2.premie i klasse 3; denne gang med 231 poeng!

7. På Norsk Schnauzer, Pinscher og Bouvier klubb sin lydighetsprøve på Vestli i Oslo dømte Arild Berntsen 10 hunder i klasse 3. Her stilte Helge og Presto til start. Vi gratulerer med en flott konkurranse som ga Kahill`s Man In The Mirror 242,5 poeng og en 2.premie samt nr 2 av 10 i klassen:))

NSK avd Telemark hadde sporprøve samme dag og her gikk Stein med Kahill`s Hey Soul Sister til årets sjette 1.premie. Veldig bra jobba Stein og Mocca!!

3. Årjäng brukshundklubb hadde lydighetsprøve med dommer Lena Bjørnsen. Jeg hadde meldt på NUCh.BH Kahill`s Black Nightshade og vi hadde en fin klasse 2. Vi sliter med avstand; Colin har tidligere fått 10 på avstand, men så trodde han at han var "utlært" i øvelsen og gjorde hele øvelsen før jeg hadde gitt noen som helst kommando. Dette gir 0 så har vi måttet begynne nesten på nytt på øvelsen. Jeg fikk 5 på avstand og akkurat nå må jeg være fornøyd med dette. Ellers så gjennomførte Colin sitt beste stevne i klassen, vi fikk 155,5 poeng og ble nr 2 av 10 i klasse 2. Bra stevne, selv om vi enda mangler litt på opprykk, men snart skal vi klare dette også:))

Mai

28. Det tikker inn gode sporresultater for Kahill-hunder om dagen og det er såååå hyggelig:)) På Årnes var det sporprøve denne dagen med 30 deltakende hunder, hvorav hele 9 fikk 1 med HP samt 4 fikk 1.premie. Svein pleier å overraske meg med å stille på prøve uten å fortelle noe på forhånd og da er det ekstra gøy når det meste klaffer for 9-årige Mira. Svein og Mira fikk utmerket på samtlige punkter og selv om det ikke ble kåret noen prøvens beste av de 9 med HP så var det Miras kritikk som ble lest opp til sist. Stein og Mocca fikk enda en 1.premie; den sjette kom på Moccas 2 års da ! En riktig stabil ekvipasje på spor er denne ekvipasjen.Vi sender mange gratulasjoner til:
NVCh.BH Kahill`s Stella Mc Cartney - 1 med HP
Kahill`s Hey Soul Sister - 1.

27. Stovner Hundeklubb avholdt lydighetsprøve og i klasse 3 deltok Helge med Kahill`s Man In The Mirror. Dessverre så reiste Presto seg på fellesdekken og fikk selvfølgelig 0 her, men ellers gjorde de en fin konkurranse og fikk 3.premie samt vant klassen da de var eneste ekvipasje i klasse 3. Gratulerer Helge og Presto !!

26. Det var pinsehelg og NSK sin hovedutstilling der Fran Glendinning, kennel Plaiglen, var springerdommer.Først ute var Kahill`s Man In The Mirror, Presto, som debuterte på utstilling med å vinne unghundklassen med excellent ! Kullsøsteren Kahill`s Hey Soul Sister, Mocca, ble fint vist av sin eier Stein, hun fikk VG og blå sløyfe som hun trenger til sitt viltsporchampionat. Nå mangler denne dyktige ekvipasjen kun en minimum good på utstilling etter fylte 2 år (om 2 dager) så er tittelen i havn :) Kahill`s The Little Mermaid var alene i veteran klasse tispe og vant denne med CK og ble BIM veteran! Og min nybakte champion Colin måtte nøye seg med VG da dommeren syntes han var for stor. Dagen var allikevel Aya og Ingers. Vi gratulerer Inger med Desperados Aya som tok storcert, ble BIR og BIS-2 samt BIS-brukshund!! Fine Aya taklet varmen virkelig bra og bare eide ringen der hun travet rundt i varmen!

Kahill`s Man In The Mirror vinner unghundklassen med excellent!

20. NSK avd Østfold arrangerte sporprøve i Rakkestad og her deltok søstrene Makenna og Mocca. Ian med Kahill`s Simply The Best gjorde en hederlig innsats, men kom ikke helt i mål denne gangen. Stein med Kahill`s Hey Soul Sister, Mocca, gjorde igjen en flott innsats i sporet og fikk sin fjerde 1.premie denne sesongen og sin femte totalt. Veldig bra jobba av en hund under 2 år. Gratulerer Stein og Mocca! Og masse lykke til neste gang til Ian og Makenna!!

19. NSVCh.NMB 06 Kahill`s Coco Chanel gratuleres med en flott 1.premie på sporprøve i Meldal !

13. NKK i Lillesand hadde Svein Helgesen som dommer for 27 springere. Colin stilte alene i BK og fikk en kritikk jeg sent vil glemme: Utmerket type, helhet og balanse, velformet hode, varme øyne, meget godt uttrykk. Utmerket hals og overlinje, meget godt bryst, velkroppet og samlet, utmerket bakpart og lårbredde, fin haleføring, velvinklet, utmerket pelskvalitet, med frie og stabile bevegelser.Han vant BK med CK og ble 4 BH med storcert og ble CHAMPION !!!!!!! Stor lykke å motta championatrosetten på herlige Colin.
Colin kan nå stolt titulere seg NUCh.BH Kahill`s Black Nightshade!
Tusen takk for alle gratulasjoner fra spanielfolket denne dagen, det var utrolig hyggelig :))
Kahill`s Superfly Sister fikk en god kritikk denne dagen, men det ble VG da hun ikke viste seg så godt hun kan i ringen. Det er morsommere med lydighet , synes Ronja!
Kahill`s The Little
Mermaid fikk CK og ble nest best i veteranklasse etter Ylva.
Tusen takk til Marianne og Ronja som var reisefølge denne helga, det var kjempehyggelig å reise sammen med dere!

12. Marianne med Ronja og jeg dro nedover til Lillesand denne helga for å stille på NSK avd Agder lørdag og NKK Lillesand søndag.På NSk var det påmeldt 30 springere for dommer Stig Arne Kjellevold. Jeg stilte Kahill`s Superfly Sister i BK og hun fikk VG på sin første utstilling. Som alle Mattis barn så har Ronja lite beheng og hun ser derfor høy og luftig ut og trenger mere tid på å utvikle seg. Ronja er en herlig springerjente  med masse fart og iver i forhold til å jobbe. Kahill`s The Little Mermaid, Thea debuterte i veteranklasse med CK, men ble slått av Heidis vakre Ylva.

Kahill`s Superfly Sister, knappe 2 år gammel!

10. NSK avd Telemark hadde ordinær blodsporprøve denne dagen og det var 5 deltakende hunder. Stort grattis til Stein og Mocca; Kahill`s Hey Soul Sister som gikk til en ny, super 1.premie! Det ble utdelt 2x 1 premie på prøven, men det ble ikke kåret noen prøvens beste hund. Ekstra imponerende er det at Mocca nå har fått 3x1 premie på ordinære prøver på 6 dager!

6. Follo og Østfold Dachshundklubb avholdt sporprøve i Aremark der Stein med Kahill`s Hey Soul Sister gikk til en ny, flott 1.premie. Stort grattis til Stein og Mocca som nå har 3 x 1 premie på blodspor og  bare mangler sine utstillingspremieringer før viltsporchampionatet er helt i boks. Gratulerer igjen, dyktige er dere :)) Første utstillingsdag for denne dyktige ekvipasjen blir på hovedutstillinga 26.mai!!

5. Det var utstilling på Orre denne dagen og Christian Geelmuyden hadde fått 7 voksne samt 2 valper påmeldt. Colins herlige datter Snow Hill Springs Amazing Sabrina, som eies av sin oppdretter Synnøve Lima Egeland, skulle debutere på valpeshow 5 mnd gammel. Sabrina ble meget godt likt av dommeren og hun endte opp med BIR, BIG-1 og BIS-3 av 132 valper!! Colin sender masse snutepuss til sin supersøte datter og vi gratulerer så mye med flott resultat!

5. Norsk retrieverklubb avd Østfold avholdt blodsporprøve med 26 deltakere i Rakkestad. Her deltok Stein med Kahill`s Hey Soul Sister, eller Mocca som hun kalles. Mocca gikk et flott spor for dommer Raymond Bråthen. De fikk meget godt på sporstart og utmerket på resten, en utmerket ekvipasje var kommentaren. Det ble utdelt 14 x 1 premier på prøven samt 1 x 1 HP som gikk til en svensk Dachs. Vi gratulerer Stein og Mocca som fikk 1. premie og ble prøvens 2.beste hund !!!

1. Moss og omegn hundeklubb avholdt lydighetsprøve i Moss og det var 16 påmeldte i klasse 3 for dommer Erik Brenden. Helge debuterte i klassen denne dagen med Kahill`s Man In The Mirror. Det ble 2 x 0, men ellers meget gode karakterer og de endte opp med 214,5 poeng, 3.premie og ble nr 7 av 16 i klassen. Grattis med fin debut :))

April

28. NRK avd Vestfold arrangerte LP der Stein Ole Nergaard hadde 18 hunder å dømme i klasse 2. Colin og jeg deltok, men med 3 x 0 ble det en 3.premie på oss. Vi kunne dog glede oss over Colins første fellesdekk UTEN lyd samt 8 i innkalling med stå :)) Resten har vi egentlig glemt allerede ;)

21. Colin var påmeldt Stovner Hundeklubbs ferdselsprøve denne dagen. Det deltok 5 hunder på prøven som foregikk delvis på Fetsund og delvis i Lillestrøm. Dommer var Odd-Ivar Gjersvik. Hvis du lurer på hva en ferdselsprøve er så kommer det en forklaring her.
Det er en test som er en kombinasjon av lydighetsøvelser og mentaltest .Lydighetsøvelsene består av lineføring, fri ved foten, sitt og bli, dekk med innkalling og dekk med fortyrrelser (hunden ligger i dekk mens eieren står med ryggen til hunden og ca 30 m unna, hunden ligger i dekk mens neste ekvipasje går igjennom sin lydighetsdel og den kan dermed vare godt over 5 min). Ferdselsdelen foregår nær offentlig trafikk. Hundefører går med hunden i slak line på et fortau eller lignende, den skal forholde seg rolig ved møte med jogger, syklist, biler og mennesker i gruppe. Hunden skal også forholde seg rolig i møte med andre hunder og takle å bli bundet alene mens en fremmed hund passerer mens eieren er ute av syne. Hunden må bestå minimum 70 % av lydighetsøvelsene for å kunne gå videre til ferdselsdelen. Det gis ikke poeng på prøven; kun bestått eller ikke bestått. Bestått ferdselsprøve gir hunden tittelen BH foran sitt registreringsnavn i NKK sitt register.
Det hadde snødd og sluddet hele natten og bakken som allerede var mettet av masse regn ble nesten et gjørmehav. Colin syntes det var meget ekkelt å sette seg under slike forhold og det måtte flere dobbeltkommandoer til. Men vi kom oss igjennom og besto, det var det aller viktigste denne dagen !!! Ferdselsdelen som foregikk der det var mere trafikk gikk helt supert og den besto Colin med glans. 3 av 5 hunder besto prøven denne dagen og Colin kan nå stolt titulere seg BH Kahill`s Black Nightshade !!

3 hunder med godkjent ferdselsprøve 21.4 for dommer Odd-Ivar Gjersvik (bak)
Fra v. Hege Bakke med Brukshunden Fame Caramell og Despina Galdr samt Ellen
og Colin


16 og 18. Kahill`s Black Nightshade
hadde fint damebesøk av Streamsides Molhikan Mayfly og nå håper vi det blir et flott valpekull rundt 20.6 hos Tove Lunner, Aurskog.

14. På NKK Bergen deltok 27 springere for dommer Eeva Rautala. Her deltok Kahill`s The Little Mermaid og hun vant brukshundklassen med CK. Dette var 2 dager før Thea ble veteran så på neste utstilling er hun påmeldt i veteranklasse. Colin vant brukshundklasse hann, men fikk kun excellent.

11 & 12. Inger Handegård har parret sin Nord VCh.Desperados Vezla med Kahill`s Man In The Mirror. Det ble 2 supre parringer og nå håper vi det blir en gjeng med flotte Presto - Vezla valper på kennel Desperado i juni!! Samtidig tok Inger nye bilder av Presto.

Kahill`s Man In The Mirror 22 mnd gammel!

Mars

29. Kjempehyggelig nyhet fra kennel Hunting Habit ved Pia Axelsson, Sverige. Der ble det født 5 hannvalper denne dag ved hjelp av frossen sæd etter GB Sh Ch. N DK UCh. Chaigmarsh Orchid og Hunting Habit Variety Show. 3 hanner er svart/hvite og 2 er lever/hvite. Vi ønsker oppdretter og alle valpene lykke til videre:))

23. I dag har Helge vært her og trimmet Kahill`s Man In The Mirror som nå er 22 mnd. Presto er en herlig hund med en ekstrem arbeidskapasitet. Han er blitt mere voksen og mere utviklet i kroppen nå og han har en fantastisk vakker pels! Helge og Presto har kommer langt i sin LP trening og i mai skal de debutere i LP klasse 3. Vi gleder oss :))

Februar

22 og 23. Vi har hatt veldig hyggelig besøk av Hanna Palmu med kennel Watermark og Anders Norrgård fra Finland. De hadde med seg herlige FI Ch Watermark Ariel som disse dagene ble parret med Colin. Nå håper vi på en gjeng med flotte Colin-Tootsie barn om ca 9 uker! Siste nytt: det viser seg  på ultralyd at Tootsie dessverre er tom. Det er så utrolig trist :((

14. Vi blir så glade når det tikker inn flotte HD resultater. Stort grattis til Colin sønnen Merjano`s Every One`s A Winner som er HD avlest med A hofter!

7. Colin sønnen Desperados Bravo gratuleres så mye med A hofter og A albuer:)

Januar

26.De endelige listene over årets mestvinnende spaniels på brukssiden ligger ute på NSK sine sider. Mitt siste kull er enda unge, men på LP lista ligger Helge Holmin med Kahill`s Man In The Mirror på en flott 5.plass. Min egen Kahill`s Black Nightshade ble nr 4 på årets lydighetsspaniel. På sporlista kom NSVCh.NMB06 Kahill`s Coco Chanel med eier Lise Kolstad Tromsdal på 10.plass. Vi gratulerer Helge og Presto, Ellen og Colin samt Lise og Tikila med flott innsats dette året. I 2012 regner jeg med at vi får flere på lista fra mitt siste springerkull etter Mattis og Thea! Lykke til videre alle sammen:)

15. Årets første lydighetsprøve var Gudbrandsdal Hundeklubbs LP på Vinstra og her skulle Marianne debutere med Kahill`s Superfly Sister, Ronja som hun kalles. Det var påmeldt 18 hunder i klasse 1 for dommer Tanja Hulsund. Det var naturlig nok 2 ringer i hallen og mange forstyrrelser for en ung hund som skulle debutere. Marianne og Ronja gjorde en flott innsats; de fikk 0 på hinderet da Ronja løp på siden av hinderet og 7,5 på stå under marsj, de øvrige øvelsene fikk de fra 9 til 10 på. Dermed ble det 162 poeng, 1 premie og opprykk til klasse 2 samt 4.best i klasse 1. Dommeren hadde sagt til Marianne at dere er ferdige i klasse 1, kom dere videre :) Stort grattis til Marianne og Ronja som kom med årets første resultat som vi virkelig gleder oss over !!

Marianne med Kahill`s Superfly Sister, debuterte med 1.premie i LP klasse1 den 15.1.12!