LITT OM MEG .

Jeg som eier denne hjemmesiden heter Ellen Getz Wold . Jeg bor i Sørum kommune (kun 1/2 time nordøst for Oslo) dit jeg flyttet i mars 2009. Jeg kjøpte meg et stort hus fra 1985 med 2,4 mål tomt som ligger i skogen og som grenser til en nabo, åker og skog. Her er det supre turmuligheter sommer og vinter! Ikke minst det å kunne gå rett ut av porten og på tur med hundene setter jeg stor pris på!

Jeg er utdannet spesialpedagog med førskolelærerbakgrunn og var i over 20 år  ansatt som spesialpedagog for førskolebarn med spesielle behov i Nittedal Kommune . På grunn av dårlig kommuneøkonomi ble stillingen min nedlagt 1.8.2004. Årene 2004 til 2010 jobbet jeg som spesialpedagog på Hagen skole i Hakadal, en skole og kollegaer jeg fremdeles virkelig savner!
Høsten 2010 søkte jeg nye utfordringer og jeg begynte i ny og spennende jobb som spesialpedagog ved Jessheim skole og ressurssenter.

Foruten hund , trening og bruk av hund er jeg opptatt av fotografering og turorientering . Jeg bruker uttallige timer i marka etter poster i perioden mai til oktober . Men naturopplevelsene skal deles med hund og gjerne venner .

Ellen med NUCh.N SEVCh.BH Kahill`s Black Nightshade
 

Hvorfor jeg valgte Springeren som min rase .

På siden historie kan du lese at jeg startet med Golden Retriever , men at jeg ønsket meg en hund med større fart og arbeidskapasitet . I Springeren har jeg funnet det meste som jeg ønsker av egenskaper hos en hund . Den er vakker å se på , trivelig i temperamentet , sosial med andre hunder og mennesker og aktiv til  allsidig bruk . Jeg har trent og ført mine hunder på jaktanleggsprøver og jaktprøver , konkurrert på sporprøver , i lydighet , på utstillinger og brukt flere hunder i avl . Jeg har også brukt mine Springere som kløvhunder , foran pulken og til snørekjøring .

Springeren er som kjent en støtende fuglehund  og ofte en dyktig apportør .  Jeg er allikevel ikke opptatt av at flest mulig skal bruke sin Springer som jakthund , men at flest mulig bruker sin hund  aktivt på et eller annet bruksområde .

En Springer trives med å få jobbe og dersom man er ute etter en hund som trives med korte turer i flexikobbel uten å bli aktivisert på noen måte finnes det andre raser som egner seg bedre til dette.

Dommer

Jeg ble i 1989 anmodet av Norsk Spanielklubb om å begynne på min dommerutdannelse til jaktanleggsprøvedommer , jeg startet på dette med glede og ble autorisert som jaktanleggsprøvedommer i  1991.

Samtlige deltakere ved NSK avd Sogn og Fjordane sin jaktanleggsprøve i Luster den 4.8.1996 . 5 av disse besto prøven . Bak står undertegnede som dommer .


Norsk Spaniel klubb avd. Trøndelags jaktanleggsprøve ved Skjulssæterdalstjønna den 6.9.1997 . Fotoet viser hunder og førere som besto prøven ; med unntak av Monicas Springer som ikke ble med på bildet : Clumberen ble med sin godkjente jaktanleggsprøve internasjonal utstillingschampion denne dagen ! Bak står Ellen som dømte prøven . 

Etter hvert ble det naturlig å fortsette min dommerutdannelse og jeg ble godkjent jaktprøvedommer for Spaniels i 1998 .

Jeg har dømt jaktanleggsprøver og jaktprøver  regelmessig i  Norge siden jeg ble autorisert . Springerklubben inviterte meg til å dømme jaktanleggsprøve i Sverige ( uoffisiell ) høsten – 03 og det har vært spennende å følge den svenske raseklubbens start på innføring av jaktanleggsprøver i Sverige . Jeg har tidligere dømt jaktprøve ved 3 anledninger hos SSRK.

Fra spanielhelga i NSK avd. Sogn og Fjordane, Skjolden i Luster kommune. Lørdagen var det så dårlig vær at det ble ikke tatt bilder... Dette er de hundene som fikk godkjent jaktanleggsprøve på søndagen 28 august 04.

Ellen dømmer jaktanleggsprøve ved Svartkamtjønna i Stjørdal ; hos avdeling Trøndelag den 4.9.04. På fotoet sees samtlige deltakere , Cockeren var litt uheldig på vannarbeidet , men de 3 Springerne besto . Fra venstre sees Vanja Sliwa med Barecho Sensible Choice, Lise Kolstad Tromsdal med Kahill`s Coco Chanel , Wenche Krogstad med NVCh.Tomboys Symphony For You og Bodil Holm med Deb`s Seashell .

Jaktanleggsprøve på Hammarbo,Sverige 8.5.05.De som klarte prøven var fra venstre Anders Flodin med Fairley Hill`s Urax ,Anna Dagson med Spinehill`s Wilma Rudolph og Solveig Rosen med Kvistagrans Night Rider ( kåret til prøvens beste hund ).Bak står undertegnede som var dagens dommer.

Her er min debut som dommer på valpeshow for alle raser. Stedet var Hallstahammar,Sverige 7.5.05. Min BIS - 1 valp ble vakre , svært sunne og velgående Leonberger Bølelejonet Ødegårds-Stintan med eier Maria Kurzaj,Hedemora .Bak skimtes BIS-2 Whippet Åbrinkens Brian Apo Azzar til Elin Eklund.

Etter det overnevnte valpeshowet dømte jeg open show for ESS.Min BIS-1 ble Lena Lindh-Carlssons velbygde og velgående SU(u)ch.Lelicas Love Me Do.Arrangør var Springerklubben Mellansverige og Uppland/Vastmanland og stedet var Hallstahammar 7 mai-05.