Valpedagbok 2017.
 

Valpekull født 1.april 2017 e. NUCH NSEVCH NRLCH BH Kahill`s Black Nightshade og RL1 Desperados Finnair.
2 hanner ( 1 svart/hvit/tan og 1 svart/hvit) og 1 tispe (svart/hvit/tan).
 

Alle valpene har nå reist til sine nye hjem; Dennis (svart/hvit/tan) til Fetsund, Arthur (svart/hvit) til Sem og Mille (svart/hvit/tan) til Nittedal. Vi ønsker dere alle tre masse lykke til videre i livet, valpedagboka avsluttes her og nytt om valpene vil komme etter hvert på øvrige sider på hjemmesiden.

14.5 For en herlig valpegjeng dette er, merker at jeg blir ekstra godt kjent med hver og en av valpene når de kun er tre. De er lengre våkne nå, koser seg masse ute; bortsett fra når det regner eller er vått ute. Springervalper er helt bare under magen og blir de våte og kalde så ender det fort med blærekatarr som krever antibiotika og det er en lite positiv start for en liten valp. Så vi unngår at de blir kalde og/eller våte og de er løftet inn før de blir så slitne at de sitter eller legger seg mye ned. Valpene har fått ny ormebehandling; med Banminth pasta og ingen orm ble konstantert, heldigvis. Valpene får flere nye opplevelser og i dag ble det fotografering av valper som fikk apportere ute, riktig flinke alle sammen og veldig spontane i forhold til å ville bære, veldig bra egenskaper for en apportør:) Ofte går matlysten litt ned i denne alderen, de blir litt lei kun tørrfor, og jeg blander sammen litt annet i tørrforet nå. De får en eggeplomme, litt barneleverpostei ( altfor mye salt i annen leverpostei så den unngår vi), valpevom (kjøpes i dyrebutikken frossen som små kjøttboller og er beregnet for valper fra 1 mnd alder, vom til voksne hunder er altfor sterkt for små valpemager) og ulike kjøtt for hunder i småbokser. Men tørrforet er det viktigste slik at jeg blander i så tørrforet også spises. Lykke ammer de kun for kosens skyld nå og bestemmer selv hvor lenge hun vil la dem holde på. Om ikke så lenge skal de reise hjemmenfra og da har de jo ikke henne med seg ;)

Kahill`s Art of Work, tantispe 6 uker gammel.

Kahill`s Clockwork, svart hvit tan han, 6 uker gammel.

Kahill`s Teamwork, svart hvit han, 6 uker gammel.

8.5 Ukas oppdatering kommer på en mandag. Valpene har nå begynt å være ute; de er ute på terrassen når de våkner og har dermed begynt å øve seg på å tisse ute. De har også vært flere turer ut på plenen og i den lille skogen jeg har på tomta mi og de storkoser seg ute for det er så mye å oppleve. På lørdag var jeg leder på et stevne i rallylydighet og Svein som skal ha tispa var og passet valpene hele dagen for meg. Dette hadde gått veldig fint og valpene var trøtte og fornøyde når jeg kom hjem. Vet at Svein koste seg og jeg var veldig fornøyd med at jeg fikk hjelp! Det er fint å ha et så lite kull for en får mye ekstra tid til alle valpene og de blir veldig godt sosialiserte. I dag får dere se bilder av valpene når de koser seg ute.

Kahill`s Teamwork, svart hvit han 5 uker.

Kahill`s Clockwork, svart hvit tan hann, 5 uker.

Kahill`s Art of Work, svart hvit tan tispe, 5 uker.

Når man er 5 uker gammel er det lov å mobbe sin mamma synes valpene og Lykke storkoser seg sammen med dem.

30.4 Valpene er 4 uker gamle, det er en herlig gjeng som nå stadig er mer mobile og vandrer rundt i hele valperommet. De har begynt å leke sammen og ønsker masse kos og er veldig kontaktsøkende mot meg og de som kommer på besøk. Lykke har masse melk fremdeles, men de får også Royal Canin puppy starter. Det er ikke så mye jeg ser av forskjeller i valpenes personlighet enda, men mye vil skje i de nærmeste 2-3 ukene på det området. Det blir spennende å se hvem som skal ha hvem av de to hannene. Valpene er nå forhåndsregistrert i NKK og har fått registreringsnavn. Jeg har ikke valpenavn på en bestemt bokstav, men på et tema og tema for kullet er ordet work; en springer som jobber. Dere ser registreringsnavnene under bildene på valpene.

Kahill`s Art of Work, svart/hvit/tan tispe 4 uker gammel.

Kahill`s Clockwork, svart/hvit/tan han 4 uker gammel.

Kahill`s Teamwork, svart/hvit han 4 uker gammel.

  

22.4 Valpene har blitt 3 uker gamle og nå skjer det mye med de alle tre. De er oppe og går mye mer og er også en del på tepper utenfor valpekassa og de er mye mer mobile. De har fått smake litt annet enn morsmelk; både royal canin baby mousse og helt oppbløtt royal canin puppy starter som er most helt så det blir en slags grøt. De holder på å få tenner nå, men det de eventuelt skal spise så smått må de foreløpig slikke i seg. Lykke har så mye melk og de er kun tre så de vil helst ha melken hennes og det er helt naturlig. I går ble de veid igjen, de to hannene har nå jevnet seg mer ut og har begge passert 2 kg, mens tispa veier drøye 1,6 kg. Flott vektøkning på de alle tre. Det blir mange kosestunder om dagen med noen herlige småvalper :) Her kommer ferske hodebilder av alle tre på 3 ukers dagen.

Svart/hvit hann 3 uker gammel!

Svart/hvit/tan hann 3 uker gammel!

Svart/hvit/tan tispe 3 uker gammel!

16.4 Valpene er nå 2 uker og 2 dager gamle. De fikk sin første ormekur når de ble 2 uker og alle tre ble veid. Den største hannen veier over 1,5 kg, de 2 største hanvalpene i Lykkes siste kull veide knappe 1,2 kg på samme alder så her er det melk i overflod. Tispa er minst, men hun veide nesten 1,1 kg og det er veldig bra for hun veide også minst ved fødselen. Hannen med tan veide 1,2 kg. De siste par dagene har valpene begynt å åpne øynene, de er nesten åpnet seg fullt på alle tre i dag og i løpet av et døgn til så er de nok helt åpne. Valpene er litt lengre våkne nå og har begynt å reise seg opp på bena. Men fremdeles så består livet av å drikke melk og sove. Her kommer et bilde av tispa, tatt i dag, så kan dere se at øynene har begynt å åpne seg.

Jeg har så vidt åpnet øynene, men jeg ser ikke noe særlig enda. Dette er tispevalpen 16 dager gammel.

10.4 Valpene har blitt 9 dager gamle, de har fått sin første kloklipp og er noen små gode tjukkiser som har overflod av mat. Alt går veldig bra med alle sammen. Etter 1 uke skal et kull på normal springerstørrelse som er 6-7 valper helst ha doblet fødselsvekten sin. Disse 3 er langt over dette og den største svarte hannen veide over 900 gram når han var 1 uke gammel.Lykke er en superflink mamma som alltid pusler om de små, hun er nå med på en kort luftetur morgen og kveld, ellers så er det valpene som gjelder for henne og sånn skal det være.

 

Fra venstre svart hvit han, så tan tispa og tan han.

 

Et fasinerende potebilde; den svart hvit hannen til venstre og tan tispa til høyre. Når en ser alle prikkene på den høyre poten så vil det indikere at dette blir en valp med langt flere prikker i sine hvite felter som voksen; den svart hvite hannen vil bli "renere" i sine tegninger. Men alle tegninger er tillatt på rasen, dette er kun interessant å følge med på for de som er spesielt interesserte.

6.4 Det går superbra med alle valpene; de spiser og sover og spiser og sover slik valper i den alderen skal. Lykke er veldig flink med dem, hun ligger i valpekassa store deler av døgnet, men har tid til en liten luftetur ut i løpet av dagen. Tisper med så små valper skal ikke ha noe mosjon på lenge enda, men litt ut og fri fra valpene sine trenger de. Her kommer noen bilder av valpene slik at dere kan se hvordan de er tegnet alle tre.

Svart hvit tan tispe 5 dager gammel.

Svart hvit tan tispe 5 dager gammel.

Svart hvit tan han 5 dager gammel.

Svart hvit tan han 5 dager gammel.

Svart hvit han 5 dager gammel.

Svart hvit han 5 dager gammel.

31.3 Lykke holdt på med oppblokking fra tidlig om morgenen, hun peste og gravde og ville mye ut for å finne et fint sted å føde valpene sine. Det er alltid interessant å se hvor sterke instinkter som kommer fram i en tispe som skal føde, og Lykke ville grave seg en fin grop til seg og valpene under trappa inn til huset mitt. Oppblokking er slitsomt både for hund og eier og det er alltid en lettelse når fostervannet går og selve fødselen er i gang. Tispa ble født først, siden hannen med tan og til slutt den svart hvite hannen. Alle 3 er livskraftige og fine valper! De 2 siste valpene ble født over midnatt så de registreres som født 1.april.